İlk resimlerimi koyuyorum. Aslında bu siteyi çok mu abarttım diye düşünmeye başladım, ya beklenildiği gibi olmazsa diye korkuyorum. Tabiki paylaşmak önemli ama ben bu siteyi kendime biraz daha özenli yemekler hazırlamam konusunda bir itki olması amacıyla açtım.
Genelde çok orjinal tariflerim olmasa da herşeyde olduğu gibi kendime özel bir değişiklik yapmazsam içim rahat etmez. Yemekleri de genelde tarifsiz, ölçüsüz tamamen burnuma güvenerek yapıyorum. Ratatouille'deki fare gibi.
Dün akşam yemek yapmadık dışarıya çıktık. Daha ilk günden kaytardım :p Alışveriş yapmamız gerekiyordu. Ben de yeni tabaklar örtüler alırım diye bir hevesle gittim. Ama elim boş döndüm diyebilirim bir ufak tefek şey dışında pek bişey almadım. Gözüme kestirdiklerim çok pahalı geldi. Diğerlerini de ben beğenmedim. Sanırım zaman alacak.
Resimlerini koyduğum yemekler Pazar günü yaptıklarımın bir kısmı. Resim çekerken gözüme hoş görünmüştü ama dün bu site için resim ararken harika resimleri görünce kendi çektiklerim çok sıradan geldi. Neyse en azından gelişmeleri gözlemlemiş olurum böylece.
Elma Dilimli Patates ve Soya Soslu Tavuk.
Patatesler kızartma anlatılacak bişey yok. Tavukları da küçük küçük doğrayıp çok az sıvı yağla birlikte kapaklı bir kapta kendi suyu ile pişiriyorum. Pişirmeye başlamadan önce soya sosu, tuz, karabiber, pul biber, kekik, köri ve tavuk harcı (baharatlığımdaki tüm baharatları sırayla gezdiriyorum) ekleyip karıştırıyorum. Köri ve kekiği daha baskın olacak şekilde ayarlıyorum. Lezzeti çok hoş oluyor.
Zeytinyağlı Pırasa.
Tarif verilecek bir yanı yok ama pırasa ve havuçları kafama estiği şekilde doğrayıp zeytinyağında kavurduktan sonra içine 1 kahve fincanı kadar pirinç atıp su ekleyip pişmeye bırakıyorum. Ayrıca 3-4 dilim limonu da pişerken katıyorum.
Genelde çok orjinal tariflerim olmasa da herşeyde olduğu gibi kendime özel bir değişiklik yapmazsam içim rahat etmez. Yemekleri de genelde tarifsiz, ölçüsüz tamamen burnuma güvenerek yapıyorum. Ratatouille'deki fare gibi.
Dün akşam yemek yapmadık dışarıya çıktık. Daha ilk günden kaytardım :p Alışveriş yapmamız gerekiyordu. Ben de yeni tabaklar örtüler alırım diye bir hevesle gittim. Ama elim boş döndüm diyebilirim bir ufak tefek şey dışında pek bişey almadım. Gözüme kestirdiklerim çok pahalı geldi. Diğerlerini de ben beğenmedim. Sanırım zaman alacak.
Resimlerini koyduğum yemekler Pazar günü yaptıklarımın bir kısmı. Resim çekerken gözüme hoş görünmüştü ama dün bu site için resim ararken harika resimleri görünce kendi çektiklerim çok sıradan geldi. Neyse en azından gelişmeleri gözlemlemiş olurum böylece.
Elma Dilimli Patates ve Soya Soslu Tavuk.
Patatesler kızartma anlatılacak bişey yok. Tavukları da küçük küçük doğrayıp çok az sıvı yağla birlikte kapaklı bir kapta kendi suyu ile pişiriyorum. Pişirmeye başlamadan önce soya sosu, tuz, karabiber, pul biber, kekik, köri ve tavuk harcı (baharatlığımdaki tüm baharatları sırayla gezdiriyorum) ekleyip karıştırıyorum. Köri ve kekiği daha baskın olacak şekilde ayarlıyorum. Lezzeti çok hoş oluyor.
Zeytinyağlı Pırasa.
Tarif verilecek bir yanı yok ama pırasa ve havuçları kafama estiği şekilde doğrayıp zeytinyağında kavurduktan sonra içine 1 kahve fincanı kadar pirinç atıp su ekleyip pişmeye bırakıyorum. Ayrıca 3-4 dilim limonu da pişerken katıyorum.
Mercimek Çorbası
Çorbayı genel tariften farklı olarak şöyle yapıyorum. Annemden öğrenmiştim. Bir küçük soğan, patates ve yarım havuç iri iri doğruyorum (dörde bölmek yeterli). Mercimeklerle birlikte biraz zeytinyağı eklenip pişirilmeye bırakıyorum. Bu arada başka işlerimi yapıyorum (başında durmak gerekmeyen tek çorba bence en kolayı). Piştikten sonra blenderdan geçirilip ayrı bir kapta yağda kavrulmuş salçayı karıştırıyorum. Eğer çok koyu olmuşsa biraz daha su ilave edip bir taşım kaynayana kadar ateşte bırakıyorum.
Böyle sebzeler katıldığında daha lezzetli ve besin değeri yüksek oluyor. Annem bazen içine bulgur da katar. Evdeki kalabalığa göre.
Çorbayı genel tariften farklı olarak şöyle yapıyorum. Annemden öğrenmiştim. Bir küçük soğan, patates ve yarım havuç iri iri doğruyorum (dörde bölmek yeterli). Mercimeklerle birlikte biraz zeytinyağı eklenip pişirilmeye bırakıyorum. Bu arada başka işlerimi yapıyorum (başında durmak gerekmeyen tek çorba bence en kolayı). Piştikten sonra blenderdan geçirilip ayrı bir kapta yağda kavrulmuş salçayı karıştırıyorum. Eğer çok koyu olmuşsa biraz daha su ilave edip bir taşım kaynayana kadar ateşte bırakıyorum.
Böyle sebzeler katıldığında daha lezzetli ve besin değeri yüksek oluyor. Annem bazen içine bulgur da katar. Evdeki kalabalığa göre.
Yorumlar
Baskalarin yaptiklari gozumuze hep daha guzel gelir ya, sende de oyle olmustur :) Daha elin alisacak, bir kac ay sonra gorcem ben bu siteyi :))))
Kaytarmak yooook, cesit cesit yemekler istiyoruz, boylelikle kocacigin da yasadi :D
başlangıç çok güzel devamı mükemmel olacak demek ki
kolay gelsin sizee
Mercimek corban benim ve annemin yaptıgım gibi ama son zamanlarda degiştirdim sütlü yapıyorum :) ilginç degil mi?
Tadı cok güzel oluyor yumuşacık. Ay ne diyorum ben ya neyse gececim eline saglık
Sevgilerimle..