Ana içeriğe atla

Balzamik Sirkeli Sebze Sote



Balzamik sirkeyi üç yıl kadar önce İtalya'da keşfettim. Her öğünde tatsız tuzsuz haşlanmış sebzeler oluyordu ve ben de sos bölümünden üzerlerine balzamik sirke dökerek yemeğe başladım. Çok hoşuma gitmişti.

Daha sonra burda da evde hangi sebze varsa az yağda biraz balzamik sirke ekleyerek soteliyorum. Ben baştan koyuyorum ama sonra da konulabilir. Genelde bu soteye yakıştırdığım sebzeler; kabak, havuç, bezelye, biber ve kırmızı biber. Yemeklerin yanına ya salata ya da bu tarz bir haşlanmış sebze muhakkak yaparım.

Ancak akşam evdeki sirke şişenin dibinde az miktar kalmış olduğundan varlığı görüntüsüne yansımadı ancak tadı vardı. Normalde kara bir renk olduğu için sebzeler de daha koyu renk oluyor. Tadı ise nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum ama değişik bir tat arayanlar sevebilir.

Balzamik sirke bu sezbelerden başka, brokoli, karnıbahar ve brüksel lahanasına da çok yakışıyor. İlerde öyle fotoğraflarını da yayınlarım.

Bu arada siteme yeni bir tema buldum. Bu tema hoşuma gitti ancak enkleriyle biraz oynamam lazım, en kısa zamanda özelleştireceğim.

Yorumlar

Paşa dedi ki…
güzel görünüyorda bu sirke nasıl bir sirke?
NeS dedi ki…
çok güzel gözüküyor yine sevdiğim sebzeler bir arada :)
Unknown dedi ki…
Harika görünüyor balzemik sirke hiç kullanmadım ellerine sağlık svgiler...
Cocukla Cocuk dedi ki…
tam benim tarzım harika gorunuyor genelde soya sosu tercih ediyorum balsamik sirkeyi ilk fırsatta deniycem
Cocukla Cocuk dedi ki…
tam benim tarzım harika gorunuyor genelde soya sosu tercih ediyorum balsamik sirkeyi ilk fırsatta deniycem
SMİLENA dedi ki…
hiç kullanmadım balzamik sirke ama çok duyuyorum.kesin deniycam.
ellerine sağlık
Sibella dedi ki…
Ben de çok severim balsamik sirkeyi, salatalarda kullanırım, hiç sebzede kullanmadım, denemek lazım. İlk defa kullanacaklar için tavsiyem az miktarda kullanmak, çünkü oldukça yoğun bir tadı var.
Ayşe dedi ki…
yeni temayi ben cok begendim, iyi gunlerde kullan ;)

Balzamik sirkeyi ise ilk kez duydum ve merak ettim. bi de hep diyorum bunu biliyorum ama saglikli beslenme aliskanliginiza cook ozeniyorum...
Dilek Geçer dedi ki…
Balzamik sirkeyi bu siteden satın aldım. http://www.egezeytin.com/500-ml-Balzamik-Sirke,PR-15.html doğrudur değil mi? Önümüzdeki hafta elime ulaşır sanıyorum bende önerilerinizi dikkate alıp aynısından yapmayı düşünüyorum.
GeCe dedi ki…
dilek hanım malesef geç gördüm yorumunuzu, balzamik sirke marketlerde de satılıyor, yoğun kıvamlı çok koyu renkli hafif ekşi bir malzeme, gösterdiğiniz linkteki görünüm de oldukça benziyor

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ...

Somon Balığı ve Çin Usulü Pirinç Pilavı

Kaç gündür doğru dürüst yemek yapmadım, bunda biraz üşütüp karın ağrılarına bulaşmış olmamın da etkisi var tabiki. Canım pek birşey istemiyordu ve yapacak halim de yoktu zaten. Geçiştirdik çoğunlukla. Dün kendimi daha iyi hissediyordum ve kocacığıma bir ziyafet hazırlamak istedim. Gerçi bu bloğu takip eden bir çok yakınım yemeklerimi ilginç ve tuhaf buluyor. Yapılası şeyler olarak görmüyorlar. Başta da ablam. Bir türlü aynı tarzda buluşamadık. Yani bizim ziyafetimiz onlara eziyet gibi gelebiliyor. Neyse balık yapmaya karar verdim ancak hangisiniden olacağını bilmiyodum, balıkçıda gözüme ne kestirirsem onu alacaktım. Daha önceden somon balığını deneyecektim ama fırsat olmamıştı. Balıkçıda ona karar verdim ve alıp eve geldim. Hemen internetin başına geçip yerli yabancı (daha çok yabancı kaynaklarda buldum) bir çok tarif okudum. Hiç birini başlı başına uygulamadım, tüm bilgileri kafamda karıştırıp uyarladım. Çok çeşitli pişirme teknikleri var, fırın, tava, ızgara vs. Farklı sosl...