Ne zamandır kurufasulye yapmamıştım, dün akşam yaptım. Önceden haşlayıp dolaba kaldırdığım için, bir daha pişince iyice yumuşadılar, tane halinde kalmaları zor oldu.
Fasulyeyi pastırmalı yaptım bu sefer, normalde etsiz, sade olanını daha çok severim. İçine biraz da havuç konunca bayılıyorum.
Annelerimizin yokluk zamanlarından kalan alışkanlığından olsa gerek, pastırmayı pahalı bulur nadiren alırız. Ancak o kadar da pahalı değil aslında, mesela 100 gr 4-5 tl arası tutuyor ve ben fasülye için yarısını kullandım mesela. Oysa kuşbaşı etli bir fasulye daha da pahalıya mal oluyor.
Eve dönerken canım patlıcanlı salata çekmişti. Gider gitmez ocağa koydum patlıcanları közledim. Soyduktan sonra ister blenderdan geçirerek ister doğrayarak servis ediyoruz ki ben genelde doğruyorum. Üzerine domates doğradım aslında bir miktar da kırmızı ve yeşil biber közlense harika olr ama o kadar uğraşamadım. Olmazsa olmazı da sarımsaklı sirkeli ve zeytinyağlı sosu. Güzelce harmanlayıp afiyetle yiyoruz.
Bu salatanın tek olumsuz yanı patlıcanlar közlenip de soyulduğunda ortada kalan patlıcan miktarı hayal ettiğinden çok daha az oluyor. O yüzden hep daha fazlası közlenmeli.
Yorumlar
Üniversitede tezim bizim köyün incelemesiydi tezimi hazırladım ve son kontrol için hocaya götürdüm baktı ve beni geri çevirdi nedeni neydi biliyor musun?Nedeni yemek tariflerindeki fasulyelerin hepsini fasülye yazmışım fasulye yazmam gerekiyormuş o zamandan beri bende takıntı oldu fasulye kelimesinin yazılışı
patlıcan salatasına da bayılırım.
sevgiler
Çok seviyorum.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.