Ben severim ama eşim pek sevmez karnabahar yemeğini ama biliyorum ki zengin tatları sever. Bu günlerde kızım da her şeyi kendisi yemek istediği için yemekleri onun yiyebileceği şekilde nasıl yapsam diye düşünüyorum durmadan.
Karnabaharlara da biraz form değiştirttim bu yüzden. Önce limonlu suda haşladım. Sonra ezdim ve içine kaşar rendesi, çok ince kıyılmış pırasa (veya taze soğan), maydanoz, karabiber, sarımsak tozu, biraz zeytinyağı ve yumurta ekleyip karıştırdım. Şekil vermek için gayet yumuşak olduğundan sertleşmesi için galeta unu ekledim (ufalanmış ekmek de olur). Şekil verecek kıvama gelince toplar yapıp fırında 200 derecede 15 dakika kadar pişirdim. Üzerine de sarımsaklı yoğurt (isterseniz pul biber) döküp yiyebilirsiniz.
Bu tarif öyle hoşuma gitti ki, hem eşim hem de kızım sevdi. Ayrıca kekli börekli kadın günlerinde de alternatif ikramlık olabileceğini düşünüyorum.
Yorumlar
Esra...