Daha önce bu tarife yer vermiştim bu sitede, sıkça yaptıktan sonra daha da oturduğu için tarifi yeniden yazmak istedim. Bu tavuklar öyle güzel oluyor ki, midye tava kıvamında, ekmeksiz bile yenebilir.
Kuşbaşı doğranmış tavukları, un, yumurta, su ve kabartma tozu (dilerseniz tuz ve baharat da ekleyebilirsiniz) ile hazırlanan boza kıvamındaki karışıma bulayıp tavada kızartıyoruz. İçindeki kabartma tozu yüzünden kabarıyor yumuşacık oluyor.
Genelde bu tavuğun yanına yoğurttan bir sos yapıyorum. İçine mayonez de eklenebilir ama biz hiç mayonez tüketmiyoruz. Yoğurdun içine sarımsak, maydanoz, kekik, dereotu eklenip karıştırılıyor. Bunlardan herhangi biri varsa o da olur, varsa muskat da eklenebilir.
Yorumlar
Ellerine sağlık.