Daha önce burada yazdığım tarif ilk denememin ardından yazdığım tarifti ve resim hiç de iyi değildi. Ondan sonra defalarca yaptım kıymalı pideyi. Artık fix bir tarifi oluştu ve her seferinde mükemmel oluyor.
Vereceğim miktardan 7 tane büyük pide çıkıyor. Bir kişi 2 pide ile şişiyor. Dolayısıyla siz ölçüleri buna göre ayarlayabilirsiniz. Ancak pideler kalsa bile ertesi gün ısıtılıp yendiğinde lezzetinden birşey kaybetmemiş oluyor.
2 adet domates, 1 çarliston biber (burdaki biberler,sizin kırmızı biberler gibi büyük o yüzden siz 2-3 adet koyabilirsiniz), 1 büyük soğan rondodan geçirilir. Üzerine maydanoz (ben kuru kullanıyorum), karabiber, tuz ilave edilip karıştırılır. 250 gr ( yada biraz fazla ) kıyma da eklenip sulu bir bulamaç elde edilir.
Diğer yandan 500 gr kadar un (yarım paketten biraz az), içine tuz, 2-3 kaşık zeytinyağı, kuru maya ve aldığı kadar su ilave edilerek hamur yoğurulur. Hamurlar elma büyüklüğünde parçalara ayrılır.
Merdane ile uzun olacak şekilde hamurlar açılır. Üzerine bolca harç konur (harcı dengeli dağıtmak için başlangıçta kabın içinde kaşıkla boğumlar halinde ayırıyorum ben). Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yayılır (resimde ben parmesan peyniri kullandım, onu denemek istemiştim o da güzel oldu) ve kenarları kıvrılıp çimdiklenir. Daha lezzetli olması için kenarına yumurta sarısı sürebilirsiniz, ancak sürülmese de şart değil.
200 derecede kızarıncaya kadar pişirilir. Pişme esnasında kebapçılardakine benzer nefis bir koku yayılacak ve kıymalı karışım fokurdayacak :)
Fırından çıkınca kenarlarının yumuşaması için üzerine fırın kağıdı ve naylon poşet örtüp bir süre bekliyorum, yumuşacık oluyor. Bu tarif az malzeme ile gerçekten çok doyurucu bir seçenek.
Vereceğim miktardan 7 tane büyük pide çıkıyor. Bir kişi 2 pide ile şişiyor. Dolayısıyla siz ölçüleri buna göre ayarlayabilirsiniz. Ancak pideler kalsa bile ertesi gün ısıtılıp yendiğinde lezzetinden birşey kaybetmemiş oluyor.
2 adet domates, 1 çarliston biber (burdaki biberler,sizin kırmızı biberler gibi büyük o yüzden siz 2-3 adet koyabilirsiniz), 1 büyük soğan rondodan geçirilir. Üzerine maydanoz (ben kuru kullanıyorum), karabiber, tuz ilave edilip karıştırılır. 250 gr ( yada biraz fazla ) kıyma da eklenip sulu bir bulamaç elde edilir.
Diğer yandan 500 gr kadar un (yarım paketten biraz az), içine tuz, 2-3 kaşık zeytinyağı, kuru maya ve aldığı kadar su ilave edilerek hamur yoğurulur. Hamurlar elma büyüklüğünde parçalara ayrılır.
Merdane ile uzun olacak şekilde hamurlar açılır. Üzerine bolca harç konur (harcı dengeli dağıtmak için başlangıçta kabın içinde kaşıkla boğumlar halinde ayırıyorum ben). Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yayılır (resimde ben parmesan peyniri kullandım, onu denemek istemiştim o da güzel oldu) ve kenarları kıvrılıp çimdiklenir. Daha lezzetli olması için kenarına yumurta sarısı sürebilirsiniz, ancak sürülmese de şart değil.
200 derecede kızarıncaya kadar pişirilir. Pişme esnasında kebapçılardakine benzer nefis bir koku yayılacak ve kıymalı karışım fokurdayacak :)
Fırından çıkınca kenarlarının yumuşaması için üzerine fırın kağıdı ve naylon poşet örtüp bir süre bekliyorum, yumuşacık oluyor. Bu tarif az malzeme ile gerçekten çok doyurucu bir seçenek.
Yorumlar