Doğrusu ben pek kurabiye sever biri değilim. Genelde çok kuru oldukları için pek hoşuma gitmiyor. Ancak bu kurabiye bu açıdan çok farklı. Aynen bir ıslak kek veya browni yiyormuş gibi.
İlk defa bu kurabiyeyi yeğenimden yediğimde bayıldım. Mutlaka tariflerimin arasında yer almalıydı. Geçen gün deneyince buraya yazmak farz oldu. Ancak sanırım benim hindistan cevizim daha iri rendelenmiş halde, bir türlü yapışmadı. Yeğenim yaptığında üzeri komple kaplanmış pamuk gibi bir görüntüsü vardı, onunki daha göz alıcıydı.
Orjinal tarif şöyle ama ben bunun üçte biri ölçüsünde yaptım ve 25 tane kurabiye çıktı. Bizim için bu bile oldukça fazla.
- 3 yumurta
- 3 fincan şeker
- 1 paket margarin
- 1 paket kakao ( burda gramaj belirtilmemiş ama dilediğiniz koyulukta yapabilirsiniz, bol kakaolu olması tavsiye)
- kabartma tozu
- vanilya
- aldığı kadar un
Margarini eritmeden tüm malzemeleri yoğuruyoruz ve ceviz büyüklüğünde kurabiyeler yapıyoruz. Fırında pişirdilten sonra bir bardak şekerli su hazırlayıp, önce suya sonra hindistan cevizine buluyoruz. Fırından çıktığında sert olan kurabiyeler, ıslanınca kek hamuru kıvamını alıyor. Ancak suda fazla tutmadan daldırıp çıkarmak yeterli. Başta elinize hala sert gelebilir ama bir süre sonra yumuşuyor.
Kesinlikle çok lezzetli en favori kurabiyem oldu.
Yorumlar