Büyük bir karnabahar aldığımda tamamını yemek olarak tüketmek bize fazla geliyor. Ben de bir kısmını salata için ayırıyorum. Karnabahar ile değişik türlerde salata yapmak mümkün;
-Haşlayıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış kırmızı toz biber dökebilirsiniz
-Haşlandıktan sonra ezerek, yoğurt mayanoz ve baharatlarla karıştırarak ezme meze yapabilirsiniz, ceviz de çok yakışır mesela.
-Ya da benim yaptığım gibi diğer malzemelerle karışık bir salata yapabilirsiniz.
Yukarıdaki resimde salatanın içinde kırmızı biber, havuç ve pırasa var. Ben bunları çiğ koymak yerine karnabahar da haşlanmış olduğu için, onun yanında çok diri kalmasınlar diye biraz haşladım. Haşlarken suyun içine biraz sirke koyunca hafif turşu havasında oluyor.
Sonra bir diş ezilmiş sarımsak, sirke (yada limon suyu), maydanoz, nane ve tuz ekleyerek karıştırdım. Gayet hafif ve leziz oldu.
Afiyet olsun.
Yorumlar