Ana içeriğe atla

Milföy Hamurundan Mantı


Geçenlerde aklıma geldi yapmak, neden olmasın dedim ve denedim. Pekala da oldu :)

Milföy hamurunu çözdürdükten sonra biraz unlayıp merdane ile tek yönden açtım. Ancak çok değil azıcık açmak yeter. Fazla incelmemesi gerekiyor. Sonra ufak karelere böldüm üst kısma değil de altta kalan unsuz kısma (daha kolay yapışıyor) kıymalı malzeme koyup kaynar suda haşladım.

Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağ tamam. Gayet iyi oldu. 

Instagramda bunu paylaşınca sorular geldi
-milföy hamuru çıtır oluyor ya öyle oldu mu? Hayır olmadı normal hamur gibiydi
-tadı nasıldı ? Tadı ev yapımı mantıdan biraz farklı idi. Evde açılan yufkalar sütlü yumurtalı vs olabiliyor, bu açıdan bakınca yavan kalmış oluyor ama hazır dondurulmuş veya ne idüğü belirsiz mantılara göre daha iyş. Eşim hiç fark bulmadı. Zaten yoğurt vs eklenince diğer kısımların tadları baskın olmuyor
-denemeye değer mi? Bence değer, çok pratik insan arada yapabilir. Tabi benim hazır mantı bulma imkanım yok ( türk marketlerinde var ama güvenmiyorum) benim için çok iyi oldu bu fikir. 

Yorumlar

pınar dedi ki…
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım ellerine sağlık..denemek lazım..nefıs gorunuyor..lezzetlerını takıp edıyorum canım...bende beklerım sayfama sevgılerımı bırakıyorum...
Unknown dedi ki…
canım ilginç bir deneme olmuş
maviye iz süren dedi ki…
merhaba :)
bu tam benlik denemeliyim.
sucukevim. dedi ki…
Daha önce hiç duymamıştım canım bunu. İlginç, denenmeye değer bir tarif :) bu akşam bir deneyeyim bakalım. Ellerine sağlık.
anunturi gratuite dedi ki…
Komşu Romania anunturi gratuite den selam. tariflerinizi hep deniyor sizi takip ediyorum. tamam çok zaman başarim yok, Ben cok yapti Turk yemekler, ama olmuyor sizin resimler gibi ((( … tad bazen iyi bazen kotu, ama yapacak bir gun ben perfect. Tesekkur ederim emekleri icin. ben cok bakiyor senin ve baska site yemek tarifleri. anunturi gratuite olarak verecek tum Romania. Multumesc din inima Turcia byeee.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler