Karadeniz turumuzda tadı damağımızda kalan bir saç kavurma yemiştik, ama alabalıktan. Dün akşam ona benzer birşeyler yapalım dedik eşimle. Bu arada artık neredeyse tüm yemekleri beraber yapıyoruz. Çok zevkli oluyor.
Aklımızda kalan tatları elde etmek için tamamen kafadan yaptık. Uzun kıyılmış soğanlar az salça ile kavurduk, içine ince dilimlenmiş biber ekledik. Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı biber ilave ettikten sonra küçük doğranmış tavukları da attık. Sürekli karıştırarak pişirdik. Pişmesine yakın küp doğranmış domatesi de ekledikten sonra birkaç sefer daha karıştırıp ateşi kapadık. Çok karıştığı için biraz görüntüsü bozuldu ama :(
Lezzeti aklımızdakine yakın oldu, ancak o bol tereyağlıydı o ayrı. Hakiki saç kavurma nasıl olur bilmesem de umarım yakın birşeydir bu yaptığıma.
Bir de fırında patates yaptık. Doğradığım patatesleri tepside hiç birşey eklemeden kızarana kadar fırında beklettim. Çıkınca tuzlayıp, ketçapla yedik. Çok hafif oldu.
Yorumlar
ellerine sağlık
patateslere hiç bir şey sürmeden böyle güzel pişmesini hiç düşünemezdim...daha doğal ve kendi lezzetinde olmuştur eminim..ellerine sağlık