Ana içeriğe atla

Taze Fasulye Kavurması


Taze fasulyeler ike her zaman zeytinyağlı yemek yapmak zorunda değilsiniz. Özellikle çocuklar kuru yiyecekleri daha çok sevdiğinden bu tip bir yemeği daha kolay yiyeceklerdir.

Önce fasulyeleri haşlıyoruz. Renkleri koyulaşınca suyunu süzüp, mısır ununa bulayarak az yağlı tavada kavuruyoruz. İsterseniz mısır ununun içine baharatlar da ekleyebilirsiniz. İşte bu kadar

Yorumlar

Unknown dedi ki…
en sevdigim yemektir fasulye.ellerine saglık.
ce dedi ki…
merhaba aslında ben geceye yorum bırakmak istedim ama beceremedim o nedenle buraya yazayım dedim. Sizi en iyi anlayanlardan biriyim benim de 20 aylık bir kızım var ve sizinle aramızda yaklaşık 2 hafta olan bir gebeliğim var yazdıklarınızda çoğu zaman bizi buluyorum ve çok yararlanıyorum. Battaniyeniz çok hoşuma gitti ben de tığ işi motif olanlardan yapmak istiyodum ama siz biraz nasıl ördüğünüzü anlatırsanız sizinkinden yapmak isterim bir de trabzanla örülen kulaklı bereler var ya ondan da bebeklerime yapmak istiyorum ama sayısalcı olmadığımdan nasıl yapmak gerektiğini bi türlü kestiremedim neyse emekleriniz için teşekkürler Allah yardımcımız olsun sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı çocuklarımızı büyütmeyi nasip etsin hoşçakalın
masal dedi ki…
taze fasulyenin yemeğini çok severim bende. bunu hiç denemedim ama çok lezzetli görünüyor. ilk fırsatta denemeliyim :)
yemek tarifleri dedi ki…
başarılı bir anlatım teşekkürler
katalog ilomu dedi ki…
bunu hiç denemedim ama çok lezzetli görünüyor. ilk fırsatta denemeliyim :)
nice to some try is to cook in house
MERVE dedi ki…
trabzonda çok yaparız bunu, taze fasülye kavurması herkes bilmez ama ben bayılırım :) eline sağlık.
Merhaba blogunu çok beğendim. Bende kendi sitemde bir çekiliş düzenliyorum katılmak istersen beklerim.

http://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ...

Balzamik Sirkeli Sebze Sote

Balzamik sirkeyi üç yıl kadar önce İtalya'da keşfettim. Her öğünde tatsız tuzsuz haşlanmış sebzeler oluyordu ve ben de sos bölümünden üzerlerine balzamik sirke dökerek yemeğe başladım. Çok hoşuma gitmişti. Daha sonra burda da evde hangi sebze varsa az yağda biraz balzamik sirke ekleyerek soteliyorum. Ben baştan koyuyorum ama sonra da konulabilir. Genelde bu soteye yakıştırdığım sebzeler; kabak, havuç, bezelye, biber ve kırmızı biber. Yemeklerin yanına ya salata ya da bu tarz bir haşlanmış sebze muhakkak yaparım. Ancak akşam evdeki sirke şişenin dibinde az miktar kalmış olduğundan varlığı görüntüsüne yansımadı ancak tadı vardı. Normalde kara bir renk olduğu için sebzeler de daha koyu renk oluyor. Tadı ise nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum ama değişik bir tat arayanlar sevebilir. Balzamik sirke bu sezbelerden başka, brokoli, karnıbahar ve brüksel lahanasına da çok yakışıyor. İlerde öyle fotoğraflarını da yayınlarım. Bu arada siteme yeni bir tema buldum. Bu tema hoşuma gitti ...

Somon Balığı ve Çin Usulü Pirinç Pilavı

Kaç gündür doğru dürüst yemek yapmadım, bunda biraz üşütüp karın ağrılarına bulaşmış olmamın da etkisi var tabiki. Canım pek birşey istemiyordu ve yapacak halim de yoktu zaten. Geçiştirdik çoğunlukla. Dün kendimi daha iyi hissediyordum ve kocacığıma bir ziyafet hazırlamak istedim. Gerçi bu bloğu takip eden bir çok yakınım yemeklerimi ilginç ve tuhaf buluyor. Yapılası şeyler olarak görmüyorlar. Başta da ablam. Bir türlü aynı tarzda buluşamadık. Yani bizim ziyafetimiz onlara eziyet gibi gelebiliyor. Neyse balık yapmaya karar verdim ancak hangisiniden olacağını bilmiyodum, balıkçıda gözüme ne kestirirsem onu alacaktım. Daha önceden somon balığını deneyecektim ama fırsat olmamıştı. Balıkçıda ona karar verdim ve alıp eve geldim. Hemen internetin başına geçip yerli yabancı (daha çok yabancı kaynaklarda buldum) bir çok tarif okudum. Hiç birini başlı başına uygulamadım, tüm bilgileri kafamda karıştırıp uyarladım. Çok çeşitli pişirme teknikleri var, fırın, tava, ızgara vs. Farklı sosl...