Bilgisayarım bozukluğu sebebiyle kaç gündür doğru dürüst yazı giremedim. İlk başta 5 dakkada bir kilitlenmeler başladı, her seferinde yeniden başlatıyordum ve en sonunda da bir daha başlamadı :)
Genelde resimleri akşam çeker sabah yayınlardım bu böreği de Salı akşamı yapmıştım.
İşten gelince yapıldığı ve fazla vakit olmadığı için o kadar da düzgün açamamıştım. Ama tadı güzeldi. Artık çiğ böreği uzman olacak kadar çok yaptım diyebilirim.
Hamuru için un tuz su karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir ve açılır, ister tek börekli bir yufka ister büyük açılıp kesilebilir. Ben tek böreklik açıyorum çünkü fazla yerim yok ve merdane ile açtığımdan pek büyümüyor.
Harcı için soğan, kıyma, maydanoz, tuz, karabiber karıştırılır ve yufkanın arasına konup kızgın yağda pişirilir.
İLk başlarda pişmeyeceğini düşünerek harcını önceden kavuruyordum. Ancak gerçek çiğ börek adı üstünde çiğ kıymadan yapılıyor ve cesaret edip çiğden yaptım. Şaşırtıcı ama pişiyor ve böylesi daha lezzetli oluyor.
İş günü yemeği olarak düşünmek zor ama, bu yemeği hazırlarıp pişirmem 45 dakikamı aldı ve çıkan börek sayısının 20 kadar olduğunu söylemeliyim. Yani 5 taneyi 45 dakikada yapmadım :)