Yufkalı Lazanya



Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım.

Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım.



Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum.

Malzemeler:

Katlara koymak için 4 yufka ;

İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ

Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağlı)

Bir de kaşar peyniri rendesi (miktarı sizin zevkinize göre değişir. Her kata koyuyorum ben o zaman 200 gr kadar gidiyor, isterseniz sadece en üstte de konulabilir)

Önce soğan ve kıymayı yağda kavuruyorum ardından rendelenmiş havuç ve ince doğranmış mantarları katıp pişmeye bırakıyorum. Ocaktan almaya yakın diğer baharatları ilave ediyorum. Tariflerde salça ya da domates de mevcut ancak ben koymadım, eşim de böylesini daha çok beğendi. Salçalı iken yemek gibi oluyor.

Sonra süt un ve tuzu muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz. İlk anda içine biraz margarin atıyorum lezzet vermesi için. İstenirse konulmayabilir.

Tepsiye iki kat olacak şekilde yufkaları diziyorum. Benimki oval olduğu için bir yufkayı ortadan katladım. Sonra sırayla kıymalı harç, beşamel sos (bu sosu kaşıkla pat pat atarak neredeyse tüm yüzeyi kaplamaya çalışıyorum. Döküp yaydığımızda kıymalar yer değiştiriyor), sonra biraz kaşar peyniri rendesi koyup işlemi tekrarlıyorum.

Son katta ise yufka ile kapatıp beşamel sos ve kaşar peyniri ekledikten sonra fırına veriyorum. Üzeri kızarınca çıkarıp servis ediyorum.
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 enfes yorum:

Virgo dedi ki...

öok güzel olmuş afiyet olsun....

Virgo dedi ki...

öok güzel olmuş afiyet olsun....

Paşa dedi ki...

afiyet olsun..

Ceyda'nın Bahçesi dedi ki...

ellerine sağlık harika görünüyor.
afiyet olsun.sevgililer günün kutlu olsun.keyifli bir gece geçirmen dileğiyle.sevgiyle kal

NeS dedi ki...

afiyet olsun. yine GeCe tarifi olmuş :)olmaz diye birşey yoktur. harikasın...

zehra dedi ki...

Bu tarifi çok beğendik hatta M seyrederken imrendi,"eskiden lazanyayı çok yerdim artık yemeyi unuttuk keşke imkan olsa da GE-CE ye misafir olsam da yesem" dedi.Ellerine sağlık diyoruz.