Somon Balığı ve Çin Usulü Pirinç Pilavı



Kaç gündür doğru dürüst yemek yapmadım, bunda biraz üşütüp karın ağrılarına bulaşmış olmamın da etkisi var tabiki. Canım pek birşey istemiyordu ve yapacak halim de yoktu zaten. Geçiştirdik çoğunlukla.

Dün kendimi daha iyi hissediyordum ve kocacığıma bir ziyafet hazırlamak istedim. Gerçi bu bloğu takip eden bir çok yakınım yemeklerimi ilginç ve tuhaf buluyor. Yapılası şeyler olarak görmüyorlar. Başta da ablam. Bir türlü aynı tarzda buluşamadık. Yani bizim ziyafetimiz onlara eziyet gibi gelebiliyor.



Neyse balık yapmaya karar verdim ancak hangisiniden olacağını bilmiyodum, balıkçıda gözüme ne kestirirsem onu alacaktım. Daha önceden somon balığını deneyecektim ama fırsat olmamıştı. Balıkçıda ona karar verdim ve alıp eve geldim. Hemen internetin başına geçip yerli yabancı (daha çok yabancı kaynaklarda buldum) bir çok tarif okudum. Hiç birini başlı başına uygulamadım, tüm bilgileri kafamda karıştırıp uyarladım.

Çok çeşitli pişirme teknikleri var, fırın, tava, ızgara vs. Farklı soslar, farklı tatlar. Ben şöyle yaptım. Daha pişerken eşim kokusuna bayıldı.

Balıkları yıkayıp bir kaba aldım ve zeytinyağı, tuz, karabiber, limon ve dövülmüş sarımsakla harmanladım. 2 saate kadar buzdolabında bekleyebilirmiş ama ben yarım saat tutabildim. Bu marine sosu farklı şekillerde tariflendirilmişti, ben böyle tercih ettim.

Daha sonra bir teflon tencere ya da tavaya (kapaklı olacak) üst üste gelmeyecek şekilde dizdim. Sosu da döktüm, kapağı kapayıp buharıyla pişirdim. Başka hiç birşey ilave etmeden. Sosun tadı yemeğin içinde kalmış oldu böylece.



Daha sonra tabağa alırken üzerine yine zeytinyağı, biraz fesleğen, pul biber ve dereotu karışımından dökerek servis ettim. Yanına da yine uydurma bir pilavımdan koydum. Salata yapmaya üşendim kıvırcıkları yıkayıp tabağa koydum ısıra ısıra yemek üzere.

Pilavın tarifini de yarın yazarım zira bu yazı çok uzun oldu. Çok değişik bir pilav olduğunu söylemeliyim. Tamamen GeCe'ye özgü.
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 enfes yorum:

üç böcek bir çiçek dedi ki...

somona bayılırım ellerine sağlık cuman mubarek olsun gülüm,sevgiler

Paşa dedi ki...

hehehe ablam derken bendim dimiii..
çok uğraşmıssın canım gene yaaa ama resimler süper helekü alttaki salata harika görünüyor..

Delfina ; dedi ki...

GeCecim somonu ben de hiç denemedim böyle lezzetli kokuyorsa ben de pişireyim bi gün :) uydurma pilav mııı :) afiyetler olsun canım

NesTal dedi ki...

normalde hiç balığı sevememe rağmen, burada görünce çok canım istiyor.:) var sende bir keramet valla. güzel gözüküyor. afiyet olsun. :)

Dolunay dedi ki...

canım normal pılav yaptıgımız teflon tencereye koyuyoruz öylemı.onun ıcınde kac saat pıscek