Ana içeriğe atla

Çiğ Börek



Bilgisayarım bozukluğu sebebiyle kaç gündür doğru dürüst yazı giremedim. İlk başta 5 dakkada bir kilitlenmeler başladı, her seferinde yeniden başlatıyordum ve en sonunda da bir daha başlamadı :)

Genelde resimleri akşam çeker sabah yayınlardım bu böreği de Salı akşamı yapmıştım.

İşten gelince yapıldığı ve fazla vakit olmadığı için o kadar da düzgün açamamıştım. Ama tadı güzeldi. Artık çiğ böreği uzman olacak kadar çok yaptım diyebilirim.

Hamuru için un tuz su karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir ve açılır, ister tek börekli bir yufka ister büyük açılıp kesilebilir. Ben tek böreklik açıyorum çünkü fazla yerim yok ve merdane ile açtığımdan pek büyümüyor.

Harcı için soğan, kıyma, maydanoz, tuz, karabiber karıştırılır ve yufkanın arasına konup kızgın yağda pişirilir.

İLk başlarda pişmeyeceğini düşünerek harcını önceden kavuruyordum. Ancak gerçek çiğ börek adı üstünde çiğ kıymadan yapılıyor ve cesaret edip çiğden yaptım. Şaşırtıcı ama pişiyor ve böylesi daha lezzetli oluyor.

İş günü yemeği olarak düşünmek zor ama, bu yemeği hazırlarıp pişirmem 45 dakikamı aldı ve çıkan börek sayısının 20 kadar olduğunu söylemeliyim. Yani 5 taneyi 45 dakikada yapmadım :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ...

Somon Balığı ve Çin Usulü Pirinç Pilavı

Kaç gündür doğru dürüst yemek yapmadım, bunda biraz üşütüp karın ağrılarına bulaşmış olmamın da etkisi var tabiki. Canım pek birşey istemiyordu ve yapacak halim de yoktu zaten. Geçiştirdik çoğunlukla. Dün kendimi daha iyi hissediyordum ve kocacığıma bir ziyafet hazırlamak istedim. Gerçi bu bloğu takip eden bir çok yakınım yemeklerimi ilginç ve tuhaf buluyor. Yapılası şeyler olarak görmüyorlar. Başta da ablam. Bir türlü aynı tarzda buluşamadık. Yani bizim ziyafetimiz onlara eziyet gibi gelebiliyor. Neyse balık yapmaya karar verdim ancak hangisiniden olacağını bilmiyodum, balıkçıda gözüme ne kestirirsem onu alacaktım. Daha önceden somon balığını deneyecektim ama fırsat olmamıştı. Balıkçıda ona karar verdim ve alıp eve geldim. Hemen internetin başına geçip yerli yabancı (daha çok yabancı kaynaklarda buldum) bir çok tarif okudum. Hiç birini başlı başına uygulamadım, tüm bilgileri kafamda karıştırıp uyarladım. Çok çeşitli pişirme teknikleri var, fırın, tava, ızgara vs. Farklı sosl...

Taze Fasulye Kavurması

Taze fasulyeler ike her zaman zeytinyağlı yemek yapmak zorunda değilsiniz. Özellikle çocuklar kuru yiyecekleri daha çok sevdiğinden bu tip bir yemeği daha kolay yiyeceklerdir. Önce fasulyeleri haşlıyoruz. Renkleri koyulaşınca suyunu süzüp, mısır ununa bulayarak az yağlı tavada kavuruyoruz. İsterseniz mısır ununun içine baharatlar da ekleyebilirsiniz. İşte bu kadar