Ana içeriğe atla

Mutfak Aksesuarlarım



Aksesuar eksiklerim olduğunu ve birşeyler almam gerektiğini söylemiştim. Bu akşam iş çıkışı biraz alışveriş yaptım. Resimde görülen kase ve onun setini, aşağıdaki sosluğu bir de değişik örtüler aldım. Örtüleri o kadar ucuza aldım ki çok sevindim.



Resimde görülen hasır örtüyü ise kendim ördüm. Doğal kendir ipinden yaptım. Örmesi de duruşu da çok zevkli.



Aksesuarlarım güzel olunca resimler de gözüme daha hoş gözüktü. Üstelik gece çekimi.



Şu iplerden bir miktar da peçete bağlamak için ayırsam hiç de fena olmayacak.

Yorumlar

Sütlac Hanimm dedi ki…
Kaseler ve hasır örgü gercekten hoş bir ikili olmuşlar güle güle kullanmanı dilerim ve ayrıca dedigin gibi resimlere ayrı bir güzellik katmış hepsi cok güzel görünüyor ışıgın rengindeki bu loşluga cidden bayıldım..
Ayca Karaoglan dedi ki…
Buraya da yazmadan geçmek istemedim. Azminden dolayı seni kutluyorum ve kocaman öpüyorum :)
Cocukla Cocuk dedi ki…
örtün çok guzel gorunuyor eline sağlık tabakların da çok şık..zevkli seçimler yapmışsın..sevgiyle kal
Delfina ; dedi ki…
Fotoğraf çekimi konusunda çok iyisin GeCecim...Hepsini güle güle kullan..
VİRGO dedi ki…
valla bilgisayar gibi kadınsın.....
ne diyeyim artık bu pozitif enerjine....
gıpta etmemek mümkün değil....
NeS dedi ki…
Virgo hanımın 'bilgisayar gibi kadınsın' sözüne karşın klavyelerin tuşlarının zamanında neden alfabetik dizilmemesinin nedeni geldi :) bu durumda sen daha da aşmışsın kendini. tebrikler canım benim...
Paşa dedi ki…
VAVVVV VAAVVV ÖRGÜNÜ BİTİRMİŞİN BİLE NE GÜZEL DE DURMUŞ YAAA..KASELERİNE BİTTİM...
Cocukla Cocuk dedi ki…
GeCe , diğer bloguna yazmayı unuttum, bu doğal ipten dikdörtgen servis yap mutlaka. Çok güzel olacaktır.
İkiz Annesi sdilek dedi ki…
Çok güzeller.Güle güle kullanın.
Unknown dedi ki…
Herşey çok güzel yemekler, fikirler, resimler... hepsi çok hoş yeni kaseler hayırlı olsun.
Ayrıca kendir ipinden ördüğünüz örtü de mükemmel ama bence o ipten 6 adet de Amerikan Servisi örmelisiniz muhteşem bir takım olur çok doğal duruyolar. o ipten bende de var toprak bir kabı süslemekte kullanmıştım. Ama sizde görünce Amerikan Servis yapma fikri gelişti.
İzlemeye devam:)) Teşekkürler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler