Ana içeriğe atla

Nereden Çıktı Bu Blog

Eh aynı zamanda ev hanımı olarak herkes gibi akşam yemek yapmak sofra hazırlamak durumundayız. Dün Portakal Ağacı'nı gezerken resimlerine dalıp dalıp gittikten sonra ben de böyle resimler çekicem ve blog açıcam diye karar verdim.

Portakal Ağacı elbette çok harika ve dolu bir site ama bence onu diğer yemek sitelerinden ayıran yemekleri sunum şekli ve fotoğrafları. Kullandığı seramik ve tekstil aksesuarlarına bayılıyorum. Sırf böyle resimler çekmek için her çeşit seramik ve tekstilden birer tane alacağım. Bir diğer resimlerine bayıldığım yemek sitesi de Ev Cini. Belki daha fazlası da vardır ama ben keşfetmedim henüz.

Dolayısıyla bu site yemek tariflerinden çok resimlerinin olduğu bir site olacak ve zaten yemek yaparken de tariflere pek uymam. Bu yüzden adı Tarifsiz Bir Gece. Diğer yandan bir süredir ihmal ettiğim iyi yemek pişirme konusunu da bu blog aracılığıyla düzeltmiş olacağımı düşünüyorum çünkü dün resimlerini çekmek uğruna bir sürü yemek yaptım.

Hadi Bakalım

Yorumlar

hadi hayırlı olsun..
yemek bloglarına bayılıyorum,bir de fotoğraflar güzelse harika oluyor..

bütün yemek deneyimlerimi internetten bulduklarımla yaptım,hiç başarısız olmadım :)
NeS dedi ki…
Hayırlı olsun...bütün bloglarına yetişebileceğini ümit ediyorum. hepsinin yeri farklı. şimdi yeni bir heyecan ve her akşam Ce' ye ziyafet. görüntüleri de lezzetleri de eminim ki süper olacaktır. kolay gelsiiiin :)
Betül dedi ki…
Portakal ağacının fotoları gerçekten çok güzel, hayırlı olsun gece yeni bloğun, bol ziyaretçili, bol yorumlu olsun.takipçiniz.
Gelin Ayşe dedi ki…
Hayirli osluuuun. Cok guzel bir yemek sitesi olacagindan ve bir an once biirsuru okuyucunun olacagindan eminim. Bakalim yemek yapmada nasilsin :) ben seni cok basarili buluyorum her konuda cunku :) Hemen yemek listeme ekliyorum senide, seve seve okuyacagim ablacigim :)
inci ve annesi dedi ki…
ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN
BAHSETTİĞİNİZ SİTELER BENİMDE HEM GÖRSELLİĞİ HEM DE TARİFLERİ AÇISINDAN ÇOK BEĞENDİĞİM, TAKİP ETTİĞİM SİTELER
DEMEKKİ BİR YENİSİ DAHA GELDİ :)
SEVGİLER
manii dedi ki…
Hayırlı olsun bu blogunda buranında takipçisi olacağım.Kolay gelsin :)
SMİLENA dedi ki…
güzel olmuş ellerine sağlık .bende ikinci bloğu bu nedenle yapmıştım.
kolay gelsin.şu banner işi banada öğrtsen ne hoş olacak...:))
41 kitchen dedi ki…
hayırlı olsun leziz blogun=) ama beğendiğim şeylerin tarifini isterim haberin olsun:Pp
Sütlac Hanimm dedi ki…
Resim çok çok önemli cünkü burası görselligin oldugu bir alan mesela ben enfes resimleri olan blogları dolaşırken kendimi profesyonellik kokan dergi sayfalarının arasında kaybolmuş gibi hissediyorum buyüzdendir ki insanı resim cezbetmeli diyorum "ayyy ne hoş görünüyor böyle dedirtmeli" hayran bırakmalı işte tamda bu nedenledir ki (işlerim de var tabi) blogumu güncelleyemiyorum...
Yemek yapmaktan cok resim cekmekle vakit öldürüyorum olmuyor olmuyor deyip yaptıgım pastayı böregi oturup bir güzel afiyetle yiyorum.
Fotograf makinam tam bir profesyonel işi degil! ama 8.2 mp. akşam ışıgıyla zorlanıyor gündüz ışıgınıda işlerimden yakalayamıyorum off cok uzattım neyse ben şimdi bi mercimek köftesi ekleyeyim resim kötü olsada tadı enfes..
Sanada hayırlı olsun Gececim
Sevgiler sunarım...
VOLKAN - KALDERA dedi ki…
Hayırlı olsun inşallah. Derhal READER'e ekliyor ve yazılarını dört gözle bekliyorum.
Seybe dedi ki…
Hayirli olsun. Guzel tarifler bekliyoruz. Bende bloguma yemek tarifleri ekleyerek karman corman yapmak istemiyorum. Zaten oyle cok fazlada yemek arsivim yok ama degisik bilinmedik ilginc tariflerim var ileride imkan olursa bizde bildiklerimizi blogunla paylasabiliriz.
GeCe dedi ki…
sevgili sütlaç hanım sizin de blogunuz gerçekten güzel yeni keşfetsem de takip ediyorum. Fotoğraf makinasının pikseli önemli değil bence diğer fonksiyonları önemli ki aşağı yukarı hepsinde aynı. Sadece biz elimizdeki makinaları kullanmayı bilmiyoruz. Yoksa her ortamda harika resimler çekilebilir. Bu konuda Ayça'dan bir yazı isteyelim uzman olarak yazsın bize. Sevgili seybe valla bu blogu ciddi bir blog olarak düşünmedim ama gönderdiklerinizi seve seve paylaşırım ne demek.
Sütlac Hanimm dedi ki…
Gececim, Ayça arkadaşım kim bilmiyorum ama bizi bu önemli konuda yazıp bilgiendirirse cok mutlu olurum ve senin bu blogunun tasarımıyla ilgili yazacagın yazınıda bekliyorum.
Sevgiler..
ferulago dedi ki…
Ben de merakla bekliyorum :)
Unknown dedi ki…
hayırlı olsun:))
3.sütün açıklamalarını bekliyorum..
daha önce sormuştum hatırlarsan.
şık sunumlara bende bayılıyorum.merruşat işlerimi bile resimlerken hoş kareler yakalama çabasındayım.bilmem başarıyormuyum.
tekrar hayırlı olsun.
iyi geceler gece:))
embir dedi ki…
Hayırlı olsuna geldim canım, tariflerini merak ve heyecanla bekliyorum.
Cocukla Cocuk dedi ki…
hayırlı olsun GeCe. aynı şekilde tariflerle oynarım ben de yemek yaparken. Fotoğraflar çok güzel. Başarılar diliyoruz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ...

Taze Fasulye Kavurması

Taze fasulyeler ike her zaman zeytinyağlı yemek yapmak zorunda değilsiniz. Özellikle çocuklar kuru yiyecekleri daha çok sevdiğinden bu tip bir yemeği daha kolay yiyeceklerdir. Önce fasulyeleri haşlıyoruz. Renkleri koyulaşınca suyunu süzüp, mısır ununa bulayarak az yağlı tavada kavuruyoruz. İsterseniz mısır ununun içine baharatlar da ekleyebilirsiniz. İşte bu kadar

Somon Balığı ve Çin Usulü Pirinç Pilavı

Kaç gündür doğru dürüst yemek yapmadım, bunda biraz üşütüp karın ağrılarına bulaşmış olmamın da etkisi var tabiki. Canım pek birşey istemiyordu ve yapacak halim de yoktu zaten. Geçiştirdik çoğunlukla. Dün kendimi daha iyi hissediyordum ve kocacığıma bir ziyafet hazırlamak istedim. Gerçi bu bloğu takip eden bir çok yakınım yemeklerimi ilginç ve tuhaf buluyor. Yapılası şeyler olarak görmüyorlar. Başta da ablam. Bir türlü aynı tarzda buluşamadık. Yani bizim ziyafetimiz onlara eziyet gibi gelebiliyor. Neyse balık yapmaya karar verdim ancak hangisiniden olacağını bilmiyodum, balıkçıda gözüme ne kestirirsem onu alacaktım. Daha önceden somon balığını deneyecektim ama fırsat olmamıştı. Balıkçıda ona karar verdim ve alıp eve geldim. Hemen internetin başına geçip yerli yabancı (daha çok yabancı kaynaklarda buldum) bir çok tarif okudum. Hiç birini başlı başına uygulamadım, tüm bilgileri kafamda karıştırıp uyarladım. Çok çeşitli pişirme teknikleri var, fırın, tava, ızgara vs. Farklı sosl...