Ana içeriğe atla

Nereden Çıktı Bu Blog

Eh aynı zamanda ev hanımı olarak herkes gibi akşam yemek yapmak sofra hazırlamak durumundayız. Dün Portakal Ağacı'nı gezerken resimlerine dalıp dalıp gittikten sonra ben de böyle resimler çekicem ve blog açıcam diye karar verdim.

Portakal Ağacı elbette çok harika ve dolu bir site ama bence onu diğer yemek sitelerinden ayıran yemekleri sunum şekli ve fotoğrafları. Kullandığı seramik ve tekstil aksesuarlarına bayılıyorum. Sırf böyle resimler çekmek için her çeşit seramik ve tekstilden birer tane alacağım. Bir diğer resimlerine bayıldığım yemek sitesi de Ev Cini. Belki daha fazlası da vardır ama ben keşfetmedim henüz.

Dolayısıyla bu site yemek tariflerinden çok resimlerinin olduğu bir site olacak ve zaten yemek yaparken de tariflere pek uymam. Bu yüzden adı Tarifsiz Bir Gece. Diğer yandan bir süredir ihmal ettiğim iyi yemek pişirme konusunu da bu blog aracılığıyla düzeltmiş olacağımı düşünüyorum çünkü dün resimlerini çekmek uğruna bir sürü yemek yaptım.

Hadi Bakalım

Yorumlar

hadi hayırlı olsun..
yemek bloglarına bayılıyorum,bir de fotoğraflar güzelse harika oluyor..

bütün yemek deneyimlerimi internetten bulduklarımla yaptım,hiç başarısız olmadım :)
NeS dedi ki…
Hayırlı olsun...bütün bloglarına yetişebileceğini ümit ediyorum. hepsinin yeri farklı. şimdi yeni bir heyecan ve her akşam Ce' ye ziyafet. görüntüleri de lezzetleri de eminim ki süper olacaktır. kolay gelsiiiin :)
Betül dedi ki…
Portakal ağacının fotoları gerçekten çok güzel, hayırlı olsun gece yeni bloğun, bol ziyaretçili, bol yorumlu olsun.takipçiniz.
Gelin Ayşe dedi ki…
Hayirli osluuuun. Cok guzel bir yemek sitesi olacagindan ve bir an once biirsuru okuyucunun olacagindan eminim. Bakalim yemek yapmada nasilsin :) ben seni cok basarili buluyorum her konuda cunku :) Hemen yemek listeme ekliyorum senide, seve seve okuyacagim ablacigim :)
inci ve annesi dedi ki…
ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN
BAHSETTİĞİNİZ SİTELER BENİMDE HEM GÖRSELLİĞİ HEM DE TARİFLERİ AÇISINDAN ÇOK BEĞENDİĞİM, TAKİP ETTİĞİM SİTELER
DEMEKKİ BİR YENİSİ DAHA GELDİ :)
SEVGİLER
manii dedi ki…
Hayırlı olsun bu blogunda buranında takipçisi olacağım.Kolay gelsin :)
SMİLENA dedi ki…
güzel olmuş ellerine sağlık .bende ikinci bloğu bu nedenle yapmıştım.
kolay gelsin.şu banner işi banada öğrtsen ne hoş olacak...:))
41 kitchen dedi ki…
hayırlı olsun leziz blogun=) ama beğendiğim şeylerin tarifini isterim haberin olsun:Pp
Sütlac Hanimm dedi ki…
Resim çok çok önemli cünkü burası görselligin oldugu bir alan mesela ben enfes resimleri olan blogları dolaşırken kendimi profesyonellik kokan dergi sayfalarının arasında kaybolmuş gibi hissediyorum buyüzdendir ki insanı resim cezbetmeli diyorum "ayyy ne hoş görünüyor böyle dedirtmeli" hayran bırakmalı işte tamda bu nedenledir ki (işlerim de var tabi) blogumu güncelleyemiyorum...
Yemek yapmaktan cok resim cekmekle vakit öldürüyorum olmuyor olmuyor deyip yaptıgım pastayı böregi oturup bir güzel afiyetle yiyorum.
Fotograf makinam tam bir profesyonel işi degil! ama 8.2 mp. akşam ışıgıyla zorlanıyor gündüz ışıgınıda işlerimden yakalayamıyorum off cok uzattım neyse ben şimdi bi mercimek köftesi ekleyeyim resim kötü olsada tadı enfes..
Sanada hayırlı olsun Gececim
Sevgiler sunarım...
VOLKAN - KALDERA dedi ki…
Hayırlı olsun inşallah. Derhal READER'e ekliyor ve yazılarını dört gözle bekliyorum.
Seybe dedi ki…
Hayirli olsun. Guzel tarifler bekliyoruz. Bende bloguma yemek tarifleri ekleyerek karman corman yapmak istemiyorum. Zaten oyle cok fazlada yemek arsivim yok ama degisik bilinmedik ilginc tariflerim var ileride imkan olursa bizde bildiklerimizi blogunla paylasabiliriz.
GeCe dedi ki…
sevgili sütlaç hanım sizin de blogunuz gerçekten güzel yeni keşfetsem de takip ediyorum. Fotoğraf makinasının pikseli önemli değil bence diğer fonksiyonları önemli ki aşağı yukarı hepsinde aynı. Sadece biz elimizdeki makinaları kullanmayı bilmiyoruz. Yoksa her ortamda harika resimler çekilebilir. Bu konuda Ayça'dan bir yazı isteyelim uzman olarak yazsın bize. Sevgili seybe valla bu blogu ciddi bir blog olarak düşünmedim ama gönderdiklerinizi seve seve paylaşırım ne demek.
Sütlac Hanimm dedi ki…
Gececim, Ayça arkadaşım kim bilmiyorum ama bizi bu önemli konuda yazıp bilgiendirirse cok mutlu olurum ve senin bu blogunun tasarımıyla ilgili yazacagın yazınıda bekliyorum.
Sevgiler..
ferulago dedi ki…
Ben de merakla bekliyorum :)
Unknown dedi ki…
hayırlı olsun:))
3.sütün açıklamalarını bekliyorum..
daha önce sormuştum hatırlarsan.
şık sunumlara bende bayılıyorum.merruşat işlerimi bile resimlerken hoş kareler yakalama çabasındayım.bilmem başarıyormuyum.
tekrar hayırlı olsun.
iyi geceler gece:))
embir dedi ki…
Hayırlı olsuna geldim canım, tariflerini merak ve heyecanla bekliyorum.
Cocukla Cocuk dedi ki…
hayırlı olsun GeCe. aynı şekilde tariflerle oynarım ben de yemek yaparken. Fotoğraflar çok güzel. Başarılar diliyoruz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler