Soya Soslu Tavuk, Zeytinyağlı Pırasa ve Mercimek Çorbası

İlk resimlerimi koyuyorum. Aslında bu siteyi çok mu abarttım diye düşünmeye başladım, ya beklenildiği gibi olmazsa diye korkuyorum. Tabiki paylaşmak önemli ama ben bu siteyi kendime biraz daha özenli yemekler hazırlamam konusunda bir itki olması amacıyla açtım.

Genelde çok orjinal tariflerim olmasa da herşeyde olduğu gibi kendime özel bir değişiklik yapmazsam içim rahat etmez. Yemekleri de genelde tarifsiz, ölçüsüz tamamen burnuma güvenerek yapıyorum. Ratatouille'deki fare gibi.

Dün akşam yemek yapmadık dışarıya çıktık. Daha ilk günden kaytardım :p Alışveriş yapmamız gerekiyordu. Ben de yeni tabaklar örtüler alırım diye bir hevesle gittim. Ama elim boş döndüm diyebilirim bir ufak tefek şey dışında pek bişey almadım. Gözüme kestirdiklerim çok pahalı geldi. Diğerlerini de ben beğenmedim. Sanırım zaman alacak.

Resimlerini koyduğum yemekler Pazar günü yaptıklarımın bir kısmı. Resim çekerken gözüme hoş görünmüştü ama dün bu site için resim ararken harika resimleri görünce kendi çektiklerim çok sıradan geldi. Neyse en azından gelişmeleri gözlemlemiş olurum böylece.

Elma Dilimli Patates ve Soya Soslu Tavuk.
Patatesler kızartma anlatılacak bişey yok. Tavukları da küçük küçük doğrayıp çok az sıvı yağla birlikte kapaklı bir kapta kendi suyu ile pişiriyorum. Pişirmeye başlamadan önce soya sosu, tuz, karabiber, pul biber, kekik, köri ve tavuk harcı (baharatlığımdaki tüm baharatları sırayla gezdiriyorum) ekleyip karıştırıyorum. Köri ve kekiği daha baskın olacak şekilde ayarlıyorum. Lezzeti çok hoş oluyor.

Zeytinyağlı Pırasa.
Tarif verilecek bir yanı yok ama pırasa ve havuçları kafama estiği şekilde doğrayıp zeytinyağında kavurduktan sonra içine 1 kahve fincanı kadar pirinç atıp su ekleyip pişmeye bırakıyorum. Ayrıca 3-4 dilim limonu da pişerken katıyorum.

Mercimek Çorbası
Çorbayı genel tariften farklı olarak şöyle yapıyorum. Annemden öğrenmiştim. Bir küçük soğan, patates ve yarım havuç iri iri doğruyorum (dörde bölmek yeterli). Mercimeklerle birlikte biraz zeytinyağı eklenip pişirilmeye bırakıyorum. Bu arada başka işlerimi yapıyorum (başında durmak gerekmeyen tek çorba bence en kolayı). Piştikten sonra blenderdan geçirilip ayrı bir kapta yağda kavrulmuş salçayı karıştırıyorum. Eğer çok koyu olmuşsa biraz daha su ilave edip bir taşım kaynayana kadar ateşte bırakıyorum.

Böyle sebzeler katıldığında daha lezzetli ve besin değeri yüksek oluyor. Annem bazen içine bulgur da katar. Evdeki kalabalığa göre.
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 enfes yorum:

Gelin Ayşe dedi ki...

Ellerine saglik ablaciiim. Ay dün aksam bende babama ve kardeslerime pirasa yemegi yaptim. Ama benimki corbasida diyebiliriz, bayagi suluydu benimki, biz oyule seviyoruz :)

Baskalarin yaptiklari gozumuze hep daha guzel gelir ya, sende de oyle olmustur :) Daha elin alisacak, bir kac ay sonra gorcem ben bu siteyi :))))
Kaytarmak yooook, cesit cesit yemekler istiyoruz, boylelikle kocacigin da yasadi :D

nrh dedi ki...

Hayırlı olsun çok faydalanacağımız bir site daha kullanıma girdi diye düşünüyorum şimdiden.Ben soya soslu tavuğu yaparken soya sosu ateşten almadan 3-4 dk önce döküyorum veya piştikten sonra daha keskin bir aroma bırakıyor belki ben öyle seviyorumdur ama denemenizi tavsiye ederim.

NeS dedi ki...

İlk resimler ve tarifler hayırlı uğurlu olsun. valla daha ilk günden kaytarmışsın :) bari dışarıda yediklerinizin resmini çekseydin bugün de bunları burada yedik diye :)) şaka tabii. karnım mı acıktı ne yemekler bence çok hoş gözüküyor. ileride resimlerinin çok değişeceğine eminim yine de. ayrıca tarifleri anlatış biçimine de bayıldım :)

Virgo dedi ki...

anlatım tarzı yemeklerden daha mükemmel geldi ,,,, şaka tabi yemeklerinde epey güzel tadını tadanlardanızzz afiyet olsun

inci dedi ki...

ilk yemekler hayırlı olsun ellerinize sağlık
başlangıç çok güzel devamı mükemmel olacak demek ki
kolay gelsin sizee

Seybe dedi ki...

Yemek tarifleri icin anlatilacak birsey yok diyip gecmissin:) daha ilk gunden:) boyle giderse biz ancak bakip heveslenecez tarif filan alamayacaz gibi gorunuyor:P

b£@tnik dedi ki...

ayyy cokk güsell karnım ac olsada yesemm =)

GeCe dedi ki...

ya ne biliyim sıradan yemekler diye biraz daha ayrıntılı yazarım talep olursa

VOLKAN & KALDERA dedi ki...

Resimler harika olmuş, bu iş süper olacak belli oluyor :))

Sütlaç Hanımm dedi ki...

OOOO Tek seferde 3 tarif daha ne olsun Gececim, hem gelişip büyücez biz adım atalımda geri gelir degil mi?
Mercimek corban benim ve annemin yaptıgım gibi ama son zamanlarda degiştirdim sütlü yapıyorum :) ilginç degil mi?
Tadı cok güzel oluyor yumuşacık. Ay ne diyorum ben ya neyse gececim eline saglık
Sevgilerimle..

erguvan ağacı dedi ki...

aaa ben şimdi gördüm, dün yazmışsın gözümden kaçmış, ellerine sağlık gece, bence de yemeklerin tarifini vermelisin, zamanla ziyaretçi kitlesi genişleyince bilmeyenler için de yararlı olur, her biri nefis görünüyor, ellerine sağlık, tekrar hayırlı olsun.

maicher dedi ki...

I think I come to the right place, because for a long time do not see such a good thing the!
jordan shoes