Hamsi Tava



Bir süredir soğuk algınlığından muzdaribim demiştim. Dün eve giderken daha önce balık alırken gördüğüm ayıklanmış hamsilerden alayım diye düşündüm. Hamsiyi sevmemize rağmen ayıklamasındaki zorluk nedeniyle büyük balıkları tercih ediyordum.

Çarşıya gittim baktım ayıklanmışlar plastik bir kaba konulmuş, ne kadar dedim 6 tl imiş kilosu, sevine sevine aldım çünkü normali 5 tl idi. Ayıklandığı için daha pahalı olmasından korkuyordum. Ce'de yolda aradı hamsi var deyince bir sevindi...

Ancak eve gidince işin iç yüzü ortaya çıktı, bunlar ayıklanmış ama kılçıkları duruyormuş, sadece kafaları ve iç organları yokmuş. 1 kg hamsinin kılçıklarını ayıklamaya koyulduk Ce ile beraber. O da ilk balık ayıklama tecrübesini yaşadı.

Hasta hasta yapamam diye işin kolayına kaçtım ama aksine bütün işler beni buldu. Balıkları ayıklarken eşim bir baktı ki ayağı ıslanmış. Sonra döndük mutfak yarıya kadar su. O kadar dalmışız balık ayıklamaya.

Bizim su gideri ara sıra yapıyor böyle azizlik, benimle ilgilenin diyor. Sanırım bazı zamanlarda fazla su gelince (aynı anda çamaşır makinasının suyu akıyordu ve biz de balıkları yıkıyorduk) eğiminin yanlış yapılması yüzünden fazlası taşıyor. Bulaşık makinasını çektik, lavabo açıcı döktük her yeri çamaşır suyuyla sildim. Sonra balıkları kızartmaya başladık. Ben una buladım eşim kızarttı.

Kızart kızart bitmiyor Ce açlıktan ben de yorgunluktan bittim. En nihayetinde 2,5 saat sonra sofraya oturabildik.

Haa bir de bu arada mutfak musluğunu bir açtım bir daha kapayamadım. İnce ince akmaya devam etti. Akşam elimi attığım her şey bozuluyordu. Neyse Ce sonra onu da yaptı. Oysa şu ana kadar hiç bozulmamıştır bilmem kaç yıl garantili gayet sağlam ve (maddi olarak dolgun) bir musluktu.

Allahtan daha önceden akıllandım da mutfağımda artık kalın halı kullanmıyorum, makinada yıkanabilecek bir halım var, bu akşam da onu yıkamak lazım.

Gelelim yemeğin tarifine, kılçıkları da ayıklanmış balıkları mısır ununa bulayıp kızarttık, yanına havuç salatası yaptım ki bence en yakışanı o, havuç salatasına en yakışan sos da, thousand island (bin ada) sosu.

Akşam için daha fazla yemek yapmayı planlıyordum ama bu kadarla yetindik tüm olanlardan sonra.
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 enfes yorum:

Virgo dedi ki...

afiyet olsun bende severim hamsiyi ama bizim kızlar pek istemiyo kokusuda mutfaktan çıkmıyo koku için ne yapıyorsun ayrıca geçmil olsun diliyorum

Paşa dedi ki...

ay maşallah kardeşim hasta hasta hamsi bile ayıklamısın.kokuyuda duymamısısndır hazır burnun rahatsızken.afiyet şeker olsun lop lop et dolsun:))

Ayça dedi ki...

off ne karmaşa, can sıkıcı bir durum. geçmiş olsun... denizden babam çıksa yerim diyenlerdenim:) hamsiyi kızartacaksam hiç ayıklamıyorum, lüp lüp yutuyoruz :)

Ayşe dedi ki...

gece bizde sizin gibi temizlenmis balik aliyoruz ve sadece kilciklarini cikariyoruz. Bak sana puf nokta; kilcikli baliklari agzina kadar su dolu bir kabin icinde bi 10-15 dk. beklet. Sonra goreceksin, kilciklar o kadar kolay ayrilacaklar ki baliktan ;)

Sütlaç Hanımm dedi ki...

Çocuklugumda yani 4-5 yaş civarı ev sahibimiz karadenizliydi ve sabah öglen akşam hamsi yaparlardı ve özellikle bana gönderirlerdi o sene nasıl bir hamsi yemişsem abartısız 20 sene yüzüne bile bakmadım taki gecen ay eltimlere misafirlige gidene kadar birde saklıyorum milletten hamsiyi sevmedigimi nedense, aaa o yenmezmi hiç bak o şöyle faydalı böyle saglıklı demelerinden bıkmış olmalıyım neyse eltimlere gittik hamsi tava varmış yemekte ben ık-mık sevmiyorum dedim ama mecburen bitane yedim uuyyy :) ne güzel bişey ya vallahi bayıldım bayıldım bayıldım şimdi yine canım çekti...
Ellerinize saglık aksilikler olmuş ama, hamsi gibi birde teselliniz varmış..

NeS dedi ki...

Bütün aksilikler bir anda gelmiş. neyseki baş edilemeyecek cinsten değil şükür. ya bende balık sevmiyorum pek ama bu senin yaptıklarını görünce canım istiyor nedense :)

Cocukla Cocuk dedi ki...

Afiyet olsun. Aksilikler için de geçmiş olsun. Ben de hamsiyi çok seven ayıklamayı sevmeyenlerdenim, aldığımız yerde ayıklatmaya çalışıyoruz genelde.