Kurufasulye Ve Patlıcan Salatası



Ne zamandır kurufasulye yapmamıştım, dün akşam yaptım. Önceden haşlayıp dolaba kaldırdığım için, bir daha pişince iyice yumuşadılar, tane halinde kalmaları zor oldu.

Fasulyeyi pastırmalı yaptım bu sefer, normalde etsiz, sade olanını daha çok severim. İçine biraz da havuç konunca bayılıyorum.

Annelerimizin yokluk zamanlarından kalan alışkanlığından olsa gerek, pastırmayı pahalı bulur nadiren alırız. Ancak o kadar da pahalı değil aslında, mesela 100 gr 4-5 tl arası tutuyor ve ben fasülye için yarısını kullandım mesela. Oysa kuşbaşı etli bir fasulye daha da pahalıya mal oluyor.



Eve dönerken canım patlıcanlı salata çekmişti. Gider gitmez ocağa koydum patlıcanları közledim. Soyduktan sonra ister blenderdan geçirerek ister doğrayarak servis ediyoruz ki ben genelde doğruyorum. Üzerine domates doğradım aslında bir miktar da kırmızı ve yeşil biber közlense harika olr ama o kadar uğraşamadım. Olmazsa olmazı da sarımsaklı sirkeli ve zeytinyağlı sosu. Güzelce harmanlayıp afiyetle yiyoruz.

Bu salatanın tek olumsuz yanı patlıcanlar közlenip de soyulduğunda ortada kalan patlıcan miktarı hayal ettiğinden çok daha az oluyor. O yüzden hep daha fazlası közlenmeli.
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 enfes yorum:

Ayça dedi ki...

Akşam aynı yemeği yemişiz :)) Ben de kuru fasulye yapmıştım. Havucu deneyeceğim bir daha yaptığımda. Benim canım patlıcan salatası değil de kısır çekmişti :)

Virgo dedi ki...

afiyet olsun gardaş bende yaptım pazar günü k.fasülye haşlanmış olunca önceden dediğin gibi tane kalmıyo

nrhnmrl dedi ki...

ellerine sağlık gece çok güzel görünüyor lezzetide eminim aynıdır.Ben kuru fasulye yaparken içine yarım limon sıkıp bir tatlı kaşığıda şeker atıyorum daha da lezzetli oluyor bu işin ustası bir aşçıdan dinlemiştim evdekilerde daha çok beğenmişti ve hep öyle yapıyorum ben hiç haşlamam bir de.
Üniversitede tezim bizim köyün incelemesiydi tezimi hazırladım ve son kontrol için hocaya götürdüm baktı ve beni geri çevirdi nedeni neydi biliyor musun?Nedeni yemek tariflerindeki fasulyelerin hepsini fasülye yazmışım fasulye yazmam gerekiyormuş o zamandan beri bende takıntı oldu fasulye kelimesinin yazılışı
patlıcan salatasına da bayılırım.
sevgiler

GeCe dedi ki...

sağol nrhnmrl hemen değiştirdim tüm ü leri u yaptım annemde şeker koyuyor ama ben hep unutuyorum

Paşa dedi ki...

ben çok oldu yapmayalı ya canımda çekti yarına belki yaparım..afiyet şeker olsun..

TAZE NANE dedi ki...

Patlican salatası şimdi olsa bayılırım.
Çok seviyorum.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

SMİLENA dedi ki...

ikisini de çok seviyorum.dur ben yarın bi kuru fasülye yapayım yanında da turşu.ellerine sağlık