Daha önce bu kurabiyeyi başka birinden yemiştim ve çok hoşuma gitmişti. Dün ise denemeye karar verdim. Tarif bir çok sitede mevcut, kolayca buldum.
1,1,1 ölçüsüne sahip, akılda tutması çok kolay. 1 bardak pudra şekeri, 1 bardak sıvıyağ, 1 bardak tahin ve aldığı kadar un. Hamur sert kıvamlı bir hamur olacak. Mesela kurabiye kalıplarıyla şekil veremedim, zeminden alıp tepsiye koyarken parçalandı. Mecburen yuvarlak.
Bu ölçülerde benim hamurum 1,5 fırın tepsisi doldurdu. Lezzetli, ağızda dağılan bir kurabiye. Ancak bana göre tahin oranı biraz daha az tutulsa daha iyi olacak, yarım ölçü belki. Bundan sonra öyle yapacağım.
Fırına atmadan önce cevizle süsledim. Ancak fırında cevizler kararıyor ya da yanabiliyor ne yapmalı bilmem.
Gördüğünüz gibi bol bol fotoğraf çektim, çatlak yüzeyi makinada hoş görüntüler oluşturdu. Aşağıdaki de aynı kurabiyenin çikolatalısı :p
İki tepsiden biri (az olanı Allahtan) az pişmişti. Ben de tekrar fırına koydum. Dün bloglarda gezerken birden kokular geldi. İşte manzara bu. Buraya koydum ki bundan sonra bana ibret olsun.
Not: Görüldüğü gibi çeşit çeşit tabaklarla fotoğraf çekiyorum. Balıklı olan çok sevimli değil mi? O tabağı Maldivlerden almıştım. Tamamen ahşap üzeri boyayla süslenmiş. Bir tane de daha büyük boyu var.
Yorumlar