Ana içeriğe atla

Çin Usulü Pilav



Bir önceki yazımda bu yemeğin tarifini verememiştim. Bu pilavı tamamen uydurarak yaptım ama esinlendiğim şeyler de oldu elbet.

Eşimle ilk defa çin lokantasına gittiğimizde yediğim pilavı unutamıyorum. İçinde birçok şey vardı elbet ama benim en çok ilgimi çeken yumurta olmasıydı. Ben de ona benzetmeye çalıştım.

Önce normal pilav hazırlar gibi hazırladım, önce arpa şehriye ve dolmalık fıstıkları kavurdum, sonra pirinci ilave edip biraz karıştırdıktan sonra suyunu ekleyip pişmeye bıraktım.

Daha sonra ayrı bir tavada, taze soğanları bir kürdan boylarında uzunlamasına doğradım ve az yağda ölmeyecek kadar kavurdum.

Ve soğanları aldıktan sonra da bir yumurtayı kırıp çırparak pişirdim. Parça parça olması gerekiyor ve hiç sıvık kalmamalı. (1 yumurta benim pilavıma az geldi, daha fazla da olabilir) Sonra hepsini pişen pilava karıştırdım. İçine biraz da pul biber ekledim. Çok değişik bir pilav olmuştu.

Pilavın içine yumurtayı kesinlikle tavsiye ediyorum. Diğer malzemeler olmasa da böylesini bir deneyin.

Yorumlar

NeS dedi ki…
ne ilginç bir pilavmış. böyle karışık okuyunca pek iç açıcı gelmedi bana ama tadı güzel olabilir. denemek lazım. henüz çin lokantalarına gitmeye cesaret edemeyen ben için, bu pilavla başlangıç yapabilirim. :)
Unknown dedi ki…
Pilavın yanında yumurtayı ayrı yesek :)
Ama balık muhteşem, somon ancak böyle yenebilir bence sarımsak et türlerinin içinde en çok balığa yakışıyor. Kesinlikle çok nefisss.
Güneş dedi ki…
Pilav ve yumurta mutlaka deneyeceğim merak ettim..
Sugarplumblossom dedi ki…
Cin pilavina ben bezelye, havuc, bazen ince kiyilmis lahana, bol sogan, bir dis sarimsak, tabiki yumurta ve mutlaka osy sosu koyuyorum... Istersen karides veya tavuk ta ekleyebilirsin... Cok sevdigim bir tarif, hatta bugun yapiyim :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler