Çin Usulü Pilav



Bir önceki yazımda bu yemeğin tarifini verememiştim. Bu pilavı tamamen uydurarak yaptım ama esinlendiğim şeyler de oldu elbet.

Eşimle ilk defa çin lokantasına gittiğimizde yediğim pilavı unutamıyorum. İçinde birçok şey vardı elbet ama benim en çok ilgimi çeken yumurta olmasıydı. Ben de ona benzetmeye çalıştım.

Önce normal pilav hazırlar gibi hazırladım, önce arpa şehriye ve dolmalık fıstıkları kavurdum, sonra pirinci ilave edip biraz karıştırdıktan sonra suyunu ekleyip pişmeye bıraktım.

Daha sonra ayrı bir tavada, taze soğanları bir kürdan boylarında uzunlamasına doğradım ve az yağda ölmeyecek kadar kavurdum.

Ve soğanları aldıktan sonra da bir yumurtayı kırıp çırparak pişirdim. Parça parça olması gerekiyor ve hiç sıvık kalmamalı. (1 yumurta benim pilavıma az geldi, daha fazla da olabilir) Sonra hepsini pişen pilava karıştırdım. İçine biraz da pul biber ekledim. Çok değişik bir pilav olmuştu.

Pilavın içine yumurtayı kesinlikle tavsiye ediyorum. Diğer malzemeler olmasa da böylesini bir deneyin.
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 enfes yorum:

NesTal dedi ki...

ne ilginç bir pilavmış. böyle karışık okuyunca pek iç açıcı gelmedi bana ama tadı güzel olabilir. denemek lazım. henüz çin lokantalarına gitmeye cesaret edemeyen ben için, bu pilavla başlangıç yapabilirim. :)

LezzetHane ( Buket ) dedi ki...

Pilavın yanında yumurtayı ayrı yesek :)
Ama balık muhteşem, somon ancak böyle yenebilir bence sarımsak et türlerinin içinde en çok balığa yakışıyor. Kesinlikle çok nefisss.

Güneş dedi ki...

Pilav ve yumurta mutlaka deneyeceğim merak ettim..

Sugarplumblossom dedi ki...

Cin pilavina ben bezelye, havuc, bazen ince kiyilmis lahana, bol sogan, bir dis sarimsak, tabiki yumurta ve mutlaka osy sosu koyuyorum... Istersen karides veya tavuk ta ekleyebilirsin... Cok sevdigim bir tarif, hatta bugun yapiyim :)