Ana içeriğe atla

Patlıcanlı Makarna ve Tavuk Şiş



Dün takip ettiğim sitelerden biri olan farklı mutfaklarda patlıcanlı makarna tarifi okumuştum. Evde kalmış olan bi tanecik patlıcanımı bu şekilde değerlendireyim dedim. Ama ben ordaki tariften tamamen farklı yaptım, yine her zamanki gibi yani kafama göre.



Patlıcanları çok küçük doğrayarak kızarttım, ardından hellim peynirlerini de küçük küpler halinde doğrayıp kızarttım. En son olarak da küp doğranmış domatesleri sarımsakla birlikte az yağda pişirdim ve hepsini karıştırdım. Servis ederken üzerine koydum ancak karıştırılarak da yenebilir.

Şiş tavuk yapmak için tavukları kuşbaşı parçalara ayırdıktan sonra, biraz yağ ve çeşitli baharatlarla (ben tuz, karabiber, kekik ve pul biber kullandım) karıştırıp tavada kızarttım. Geniş bir tavanız yoksa çubukları ikiye bölüp de kızartabilirsiniz.

Yorumlar

NeS dedi ki…
Afiyet olsun... Yine harika görüntüler...
PAPATYA PRENSES dedi ki…
süper olmuş!acayip iştah açıcı. ellerine sağlık..
Unknown dedi ki…
Çok hoş görünüyor. Eminim patlıcan aroması makarnaya çok yakışmıştır. yanında da tavuk şiş tam benim mönüm olmuş, sunum da her zamanki gibi çok şık, o alttaki Amerikan Servis de gözümden kaçmadı ha :) Bu gün ben de sarımsak soslu makarnamı yayınlamıştım.
Paşa dedi ki…
babaabk ne zaman yaptın bunları hatun..yine süper görüntü afiyet olsun lop lop et dolsun..
Unknown dedi ki…
HARİKA GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK....
ellerine sağlık cnmm harika görünüyor sevgiler

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler