Dün takip ettiğim sitelerden biri olan farklı mutfaklarda patlıcanlı makarna tarifi okumuştum. Evde kalmış olan bi tanecik patlıcanımı bu şekilde değerlendireyim dedim. Ama ben ordaki tariften tamamen farklı yaptım, yine her zamanki gibi yani kafama göre.
Patlıcanları çok küçük doğrayarak kızarttım, ardından hellim peynirlerini de küçük küpler halinde doğrayıp kızarttım. En son olarak da küp doğranmış domatesleri sarımsakla birlikte az yağda pişirdim ve hepsini karıştırdım. Servis ederken üzerine koydum ancak karıştırılarak da yenebilir.
Şiş tavuk yapmak için tavukları kuşbaşı parçalara ayırdıktan sonra, biraz yağ ve çeşitli baharatlarla (ben tuz, karabiber, kekik ve pul biber kullandım) karıştırıp tavada kızarttım. Geniş bir tavanız yoksa çubukları ikiye bölüp de kızartabilirsiniz.
Yorumlar