Ana içeriğe atla

Sebzeli Tavuk Dürüm, Naneli Ayran, Ispanak Salatası



Dün akşam canım öyle klasik akşam yemeği sofrası istemedi. Yolda aklıma dürüm yapmak geldi, eşimi aradım oluru aldım. Markete uğrayıp lavaşları temin ettim.



İki kişilik akşam yemeği soframız. Masa, resimde ne kadar boş gözüktü gözüme. Portakal Ağacı'nın zengin masaları nerde bizimki nerdeeee.



Ispanak, kıvırcık, taze soğan ve mısırdan oluşan salatamız. Bol limon, yağ ve tuzla iyice karıştırdım. Ispanak salatasını eşime ilk kez yaptım, roka zannetti. Karışım halinde rokayı andırıyor gerçekten.



Dürümün yanına ne gider, tabi ki ayran. Ama benimki naneli. Karıştırırken içine biraz nane kattım. Tazesi daha iyi olur ama evde yoktu.



Dürüm iç harcı için resimde görülen sebzeleri doğrayıp az yağda kavurdum. Hangi sebzeler mi? Soğan, yeşil biber, kırmızı biber, kabak, havuç. Daha sonra içine baharatları (ben tuz, karabiber, biberiye, pul biber ve kekik koydum) ekleyip küçük doğranmış tavukları da kattıktan sonra pişmeye bıraktım.



Harç piştikten sonra bir miktar lavaşın içine koyarak, biraz da kaşar peyniri ekleyip sardım, tost makinasında ısıttım.

Lezzeti çok güzeldi. Hem hafif hem sağlıklı. (Not: lavaş ekmeğinin kepeklisi de varmış ben ondan aldım)

Yorumlar

VİRGO dedi ki…
hımm afiyet olsun ...
eline sağlık
3prenses dedi ki…
oh süper olmuş.ellerine sağlık.kabakta iyi bir fikir dürümde.
NeS dedi ki…
Harika... lavaş markette var mı? bilmiyordum. hatta kepeklisi bile varmış. :)
Unknown dedi ki…
HARİKA GÖRÜNÜYOR NANELİ AYRANI BENDE ÇOK SEVERİM SIRF YOĞURTLA KARIŞTIRARAK MEZE OLARAKTA KULLANIRIM YEMEKLERİN YANINDA KIZIM ÇOK SEVER DÜRÜME BAYILDIM HARİKA BİR MASA OLMUŞ ...
Unknown dedi ki…
Nefis ve sağlıklı bir mönü. Sofrada son derece sade ve mönüye uygun bence. Lavaş benim de vazgeçemediklerimden, 1 paket alıp atıyoruz buluğa canım istedikçe çıkarıp dürüm yapıyorum. Salata da şahane nasıl ıspanak arada kaynıyo mu bari ben çiğ ıspanağı pek sevmem de :) Ellerinze ağlık.
Paşa dedi ki…
kısım senin işin gücün yokmu...bu ne yahu allahtan serkan bakmıyor bu sitelere:P
afiyet olsun...
SMİLENA dedi ki…
oh oh menü harika.kaldıysa geliyorum yemeye...
vallahii enfes görünüyor ellerine sağlık cnmmm sevgiler..
Nur dedi ki…
harika görünüyor ellerine sağlık..
PAPATYA PRENSES dedi ki…
Enfes olmuş,hele şu sebzelerin görüntüsü tablo gibi:)
Ellerine sağlık..
Cocukla Cocuk dedi ki…
ıspanak salatası gerçekten roka salatası gibi duruyor lezzeti nasıl merak ettim. dürümün içine hardal da cok yakışır boyle bir meksika yemegi var ya neydi adı unuttum..:))
Adsız dedi ki…
Ispanak salatasını merak ettim bende,dürüm off ben nasıl kaçırdım butarifleri..:))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler