Ana içeriğe atla

Sebzeli Tavuk Dürüm, Naneli Ayran, Ispanak Salatası



Dün akşam canım öyle klasik akşam yemeği sofrası istemedi. Yolda aklıma dürüm yapmak geldi, eşimi aradım oluru aldım. Markete uğrayıp lavaşları temin ettim.



İki kişilik akşam yemeği soframız. Masa, resimde ne kadar boş gözüktü gözüme. Portakal Ağacı'nın zengin masaları nerde bizimki nerdeeee.



Ispanak, kıvırcık, taze soğan ve mısırdan oluşan salatamız. Bol limon, yağ ve tuzla iyice karıştırdım. Ispanak salatasını eşime ilk kez yaptım, roka zannetti. Karışım halinde rokayı andırıyor gerçekten.



Dürümün yanına ne gider, tabi ki ayran. Ama benimki naneli. Karıştırırken içine biraz nane kattım. Tazesi daha iyi olur ama evde yoktu.



Dürüm iç harcı için resimde görülen sebzeleri doğrayıp az yağda kavurdum. Hangi sebzeler mi? Soğan, yeşil biber, kırmızı biber, kabak, havuç. Daha sonra içine baharatları (ben tuz, karabiber, biberiye, pul biber ve kekik koydum) ekleyip küçük doğranmış tavukları da kattıktan sonra pişmeye bıraktım.



Harç piştikten sonra bir miktar lavaşın içine koyarak, biraz da kaşar peyniri ekleyip sardım, tost makinasında ısıttım.

Lezzeti çok güzeldi. Hem hafif hem sağlıklı. (Not: lavaş ekmeğinin kepeklisi de varmış ben ondan aldım)

Yorumlar

VİRGO dedi ki…
hımm afiyet olsun ...
eline sağlık
3prenses dedi ki…
oh süper olmuş.ellerine sağlık.kabakta iyi bir fikir dürümde.
NeS dedi ki…
Harika... lavaş markette var mı? bilmiyordum. hatta kepeklisi bile varmış. :)
Unknown dedi ki…
HARİKA GÖRÜNÜYOR NANELİ AYRANI BENDE ÇOK SEVERİM SIRF YOĞURTLA KARIŞTIRARAK MEZE OLARAKTA KULLANIRIM YEMEKLERİN YANINDA KIZIM ÇOK SEVER DÜRÜME BAYILDIM HARİKA BİR MASA OLMUŞ ...
Unknown dedi ki…
Nefis ve sağlıklı bir mönü. Sofrada son derece sade ve mönüye uygun bence. Lavaş benim de vazgeçemediklerimden, 1 paket alıp atıyoruz buluğa canım istedikçe çıkarıp dürüm yapıyorum. Salata da şahane nasıl ıspanak arada kaynıyo mu bari ben çiğ ıspanağı pek sevmem de :) Ellerinze ağlık.
Paşa dedi ki…
kısım senin işin gücün yokmu...bu ne yahu allahtan serkan bakmıyor bu sitelere:P
afiyet olsun...
SMİLENA dedi ki…
oh oh menü harika.kaldıysa geliyorum yemeye...
vallahii enfes görünüyor ellerine sağlık cnmmm sevgiler..
Nur dedi ki…
harika görünüyor ellerine sağlık..
PAPATYA PRENSES dedi ki…
Enfes olmuş,hele şu sebzelerin görüntüsü tablo gibi:)
Ellerine sağlık..
Cocukla Cocuk dedi ki…
ıspanak salatası gerçekten roka salatası gibi duruyor lezzeti nasıl merak ettim. dürümün içine hardal da cok yakışır boyle bir meksika yemegi var ya neydi adı unuttum..:))
Adsız dedi ki…
Ispanak salatasını merak ettim bende,dürüm off ben nasıl kaçırdım butarifleri..:))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ...

Somon Balığı ve Çin Usulü Pirinç Pilavı

Kaç gündür doğru dürüst yemek yapmadım, bunda biraz üşütüp karın ağrılarına bulaşmış olmamın da etkisi var tabiki. Canım pek birşey istemiyordu ve yapacak halim de yoktu zaten. Geçiştirdik çoğunlukla. Dün kendimi daha iyi hissediyordum ve kocacığıma bir ziyafet hazırlamak istedim. Gerçi bu bloğu takip eden bir çok yakınım yemeklerimi ilginç ve tuhaf buluyor. Yapılası şeyler olarak görmüyorlar. Başta da ablam. Bir türlü aynı tarzda buluşamadık. Yani bizim ziyafetimiz onlara eziyet gibi gelebiliyor. Neyse balık yapmaya karar verdim ancak hangisiniden olacağını bilmiyodum, balıkçıda gözüme ne kestirirsem onu alacaktım. Daha önceden somon balığını deneyecektim ama fırsat olmamıştı. Balıkçıda ona karar verdim ve alıp eve geldim. Hemen internetin başına geçip yerli yabancı (daha çok yabancı kaynaklarda buldum) bir çok tarif okudum. Hiç birini başlı başına uygulamadım, tüm bilgileri kafamda karıştırıp uyarladım. Çok çeşitli pişirme teknikleri var, fırın, tava, ızgara vs. Farklı sosl...

Taze Fasulye Kavurması

Taze fasulyeler ike her zaman zeytinyağlı yemek yapmak zorunda değilsiniz. Özellikle çocuklar kuru yiyecekleri daha çok sevdiğinden bu tip bir yemeği daha kolay yiyeceklerdir. Önce fasulyeleri haşlıyoruz. Renkleri koyulaşınca suyunu süzüp, mısır ununa bulayarak az yağlı tavada kavuruyoruz. İsterseniz mısır ununun içine baharatlar da ekleyebilirsiniz. İşte bu kadar