Ana içeriğe atla

Çikolatalı Puding



Diyetteyim ama arada canım tatlı çekiyor. Böyle anlarda en ideal tatlı pudingdir benim için. Hem çikolatalııııı hem de sütlü tatlı. Diyetisyenime 3 haftada bir gidiyorum ve 3 hafta içinde birkaç porsiyon tatlı yememde sakınca olmadığını söylemişti.



Pudinge gördüğünüz üzere bol bol poz verdirdim. Böylece farklı renk örtülerle nasıl bir izlenim bıraktığına dair bir fikrimiz oluşur.



Pudingi yapmak kolay, hazır yapıyorum ben ama hazır istemezseniz, un (yada nişasta) şeker, kakao sütle karıştırılır, biraz da margarin atıyorum içine ben. Kıvamı gelene kadar karıştırılır. Üzerine bir kağıdı kalp şeklinde keserek hindistan cevizi döktüm, şekilli oldu.



Asıl gelmek istediğim konu ise pudingin kalorisi. Piştikten sonra 100 gr puding 134 kcal yazıyor üzerinde. Ben yarım yağlı sütle yapıyorum 100 kcal olsun. Bir kasede ortalama 200 gr olsa 200 kcal aldım.

Şimdi evde olan çikolataların üzerindeki değerlere bakıyorum. Mesela evde Albeni vardı, 100 gramı 486, 1 paket 194 kalori imiş. Bir de Çokonat var bakalım ona, 100 gramı 566, 1 paketi 181 kalori yazıyor. E artık antep fıstıklıları siz tahmin edin.

Tatlı krizlerimizde bir çikolatayı hemen yiyor ama belki de yeterli hissetmiyoruz. Onun yerine puding, hatta dondurma daha hafif tatlılar olarak tüketilebilir.

Yorumlar

HUYSUZBALIK dedi ki…
Ben de çok seviyorum pudingi. Genelde hazır alıyorum . Dr. Oetker favorim. Diyetisyenin ne güzel söylemiş yiyebilirsin diye. Ben arada çikolata aslında sebze ağaçta yetişiyor diyerek kandırıyorum kendimi :) ellerine sağlık. Sevgiler...
Delfina ; dedi ki…
demek o kadar düşük kalorisi var, bir dahaki tatlı iznimizde ben de mi yesem :)))

nasıl gidiyor kilo vermen gececim?

sevgiler
Ayca Karaoglan dedi ki…
İlk örtüyle çekileni sevdim ben :) Afiyet olsun şekercim. Pudingi ben de çok seviyorum. Hem hafif, hem tatlı ihtiyacımı fazlasıyla karşılıyor.
Gelin Ayşe dedi ki…
Bende çok severim ikolatalı pudingi. Gecen gün bende yaptımdııı :) Bu arda en güzel poz mavi renkli örtüde cıkmııış bence :)))
Paşa dedi ki…
kalplı kalplı de süslemiş onu hımmm:)
Haydi mutfağa dedi ki…
ben de en çok çikolatalı pudingi severim.
kalpli çok hoş olmuş, iyi fikir
elinize sağlık
SMİLENA dedi ki…
vay be demek en mantıklısı çikolata krizine girince puding yemek.bir de güzel çekmişsin .canım çekti...
PAPATYA PRENSES dedi ki…
Kasenin ya tamamını veya tam yarısını alsaydın daha iyi olurdu.

Tüm diyetlerde haftada biri geçmemek kaydıyla sütlü tatlı vardır zaten.

Ben evde yaptığım mis gibi muhallebiyi ve sütlacı tercih ederim:)
Sütlac Hanimm dedi ki…
Hıım bende severim ama bugüne hiç kalori hesaplamadım bişeyi seviyorsam ve yapmışsam cup mideye :) ama yemek bloglarını dolaşmak iyi olmuyor birazdan bu kadar tatlı görmekten şekerim düşecek zaten dayanamam tatlının her türlüsüne.
Birde aşagıdaki menü benimmm :)
hepsini severim heleki semizotuna hastayımdır...
Ellerine saglık canım buarada bende mavi örtülü resmi sevdim birde gelin ayşeyi artık okuyamıyorum rica etsem söyler misin bana davetiye gönderebilir mi?

sutlachanimm@gmail.com
Sevgilerimle.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler