Bu yemeği akşam saatlerinde fotoğrafladığım için görüntüsü pek iyi olmasa da, lezzeti mükemmeldi. Eşim yediğinde ıspanak sevmeyenler bile bunu sevebilir dedi.
Geçenlerde bildiğimiz tariflerin aksine ıspanakla yapılabilecek değişik şeyler araştırıyordum ve nepisirsem.com da buna benzer bir tarif gördüm. Benzer diyorum çünkü ben yine değiştirdim. Tarif şöyle
4-5 tane patatesi haşlıyoruz ve haşlandıktan sonra kabuklarını soyup püre kıvamına getiriyoruz. Ben rendeleyerek yaptım. Sonra içine ıspanakları katıyoruz ki bu aşamada ıspanaklarınız taze ise öncesinde bir tencerede kendi suyuyla birkaç dakka pişirmek lazım. Burada taze ıspanak bulunmuyor hep dondurulmuş var. Çözüldükten sonra patateslerin içine kattım ben tekrar pişirmeden. Bu karışıma 3-4 yumurta kırılır, biraz tuz ve karabiber, birkaç çorba kaşığı zeytinyağı konur. Çok cıvık olursa bir iki kaşık un eklenebilir ve ben bir de yarım paket kabartma tozu ekledim. Bir de kalan beyaz peynirim vardı içine onları ilave ettim.
Karıştırıp fırın kabına alıyoruz ve üzerine kaşar peyniri rendesi koyarak fırına veriyoruz. Piştiğinde keserek servis yapılıyor ancak kek gibi çok kuru bir kıvamda değil. Daha çok lazanya gibi yumuşak kıvamlı bir yemek oldu.
Yukarıda söylediğim miktarlardan iki kap yemek çıktı ama benim kaplarım çok büyük değil. Ancak 2 kişiye tek bir kap rahatlıkla yetiyor dolayısıyla bu dört kişilik yemek oldu.
Üzerine sarımsaklı yoğurt döktüm ama sade hali bile çok güzeldi. Ispanak yemeyen çocukların bile bayılacağına eminim.
Yorumlar