Ana içeriğe atla

Fırında Patatesli Ispanak


Bu yemeği akşam saatlerinde fotoğrafladığım için görüntüsü pek iyi olmasa da, lezzeti mükemmeldi. Eşim yediğinde ıspanak sevmeyenler bile bunu sevebilir dedi.

Geçenlerde bildiğimiz tariflerin aksine ıspanakla yapılabilecek değişik şeyler araştırıyordum ve nepisirsem.com da buna benzer bir tarif gördüm. Benzer diyorum çünkü ben yine değiştirdim. Tarif şöyle

4-5 tane patatesi haşlıyoruz ve haşlandıktan sonra kabuklarını soyup püre kıvamına getiriyoruz. Ben rendeleyerek yaptım. Sonra içine ıspanakları katıyoruz ki bu aşamada ıspanaklarınız taze ise öncesinde bir tencerede kendi suyuyla birkaç dakka pişirmek lazım. Burada taze ıspanak bulunmuyor hep dondurulmuş var. Çözüldükten sonra patateslerin içine kattım ben tekrar pişirmeden. Bu karışıma 3-4 yumurta kırılır, biraz tuz ve karabiber, birkaç çorba kaşığı zeytinyağı konur. Çok cıvık olursa bir iki kaşık un eklenebilir ve ben bir de yarım paket kabartma tozu ekledim. Bir de kalan beyaz peynirim vardı içine onları ilave ettim.

Karıştırıp fırın kabına alıyoruz ve üzerine kaşar peyniri rendesi koyarak fırına veriyoruz. Piştiğinde keserek servis yapılıyor ancak kek gibi çok kuru bir kıvamda değil. Daha çok lazanya gibi yumuşak kıvamlı bir yemek oldu.


Yukarıda söylediğim miktarlardan iki kap yemek çıktı ama benim kaplarım çok büyük değil. Ancak 2 kişiye tek bir kap rahatlıkla yetiyor dolayısıyla bu dört kişilik yemek oldu.

Üzerine sarımsaklı yoğurt döktüm ama sade hali bile çok güzeldi. Ispanak yemeyen çocukların bile bayılacağına eminim.

Yorumlar

Gelin Ayşe dedi ki…
aslinda evet ispanagi sevmeye bir sebeb. cunku patatesi sevmeyen yoktur, beraber cok guzel uyumlu gorunuyooor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler