Ana içeriğe atla

Fırında Patatesli Ispanak


Bu yemeği akşam saatlerinde fotoğrafladığım için görüntüsü pek iyi olmasa da, lezzeti mükemmeldi. Eşim yediğinde ıspanak sevmeyenler bile bunu sevebilir dedi.

Geçenlerde bildiğimiz tariflerin aksine ıspanakla yapılabilecek değişik şeyler araştırıyordum ve nepisirsem.com da buna benzer bir tarif gördüm. Benzer diyorum çünkü ben yine değiştirdim. Tarif şöyle

4-5 tane patatesi haşlıyoruz ve haşlandıktan sonra kabuklarını soyup püre kıvamına getiriyoruz. Ben rendeleyerek yaptım. Sonra içine ıspanakları katıyoruz ki bu aşamada ıspanaklarınız taze ise öncesinde bir tencerede kendi suyuyla birkaç dakka pişirmek lazım. Burada taze ıspanak bulunmuyor hep dondurulmuş var. Çözüldükten sonra patateslerin içine kattım ben tekrar pişirmeden. Bu karışıma 3-4 yumurta kırılır, biraz tuz ve karabiber, birkaç çorba kaşığı zeytinyağı konur. Çok cıvık olursa bir iki kaşık un eklenebilir ve ben bir de yarım paket kabartma tozu ekledim. Bir de kalan beyaz peynirim vardı içine onları ilave ettim.

Karıştırıp fırın kabına alıyoruz ve üzerine kaşar peyniri rendesi koyarak fırına veriyoruz. Piştiğinde keserek servis yapılıyor ancak kek gibi çok kuru bir kıvamda değil. Daha çok lazanya gibi yumuşak kıvamlı bir yemek oldu.


Yukarıda söylediğim miktarlardan iki kap yemek çıktı ama benim kaplarım çok büyük değil. Ancak 2 kişiye tek bir kap rahatlıkla yetiyor dolayısıyla bu dört kişilik yemek oldu.

Üzerine sarımsaklı yoğurt döktüm ama sade hali bile çok güzeldi. Ispanak yemeyen çocukların bile bayılacağına eminim.

Yorumlar

Gelin Ayşe dedi ki…
aslinda evet ispanagi sevmeye bir sebeb. cunku patatesi sevmeyen yoktur, beraber cok guzel uyumlu gorunuyooor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ...

Somon Balığı ve Çin Usulü Pirinç Pilavı

Kaç gündür doğru dürüst yemek yapmadım, bunda biraz üşütüp karın ağrılarına bulaşmış olmamın da etkisi var tabiki. Canım pek birşey istemiyordu ve yapacak halim de yoktu zaten. Geçiştirdik çoğunlukla. Dün kendimi daha iyi hissediyordum ve kocacığıma bir ziyafet hazırlamak istedim. Gerçi bu bloğu takip eden bir çok yakınım yemeklerimi ilginç ve tuhaf buluyor. Yapılası şeyler olarak görmüyorlar. Başta da ablam. Bir türlü aynı tarzda buluşamadık. Yani bizim ziyafetimiz onlara eziyet gibi gelebiliyor. Neyse balık yapmaya karar verdim ancak hangisiniden olacağını bilmiyodum, balıkçıda gözüme ne kestirirsem onu alacaktım. Daha önceden somon balığını deneyecektim ama fırsat olmamıştı. Balıkçıda ona karar verdim ve alıp eve geldim. Hemen internetin başına geçip yerli yabancı (daha çok yabancı kaynaklarda buldum) bir çok tarif okudum. Hiç birini başlı başına uygulamadım, tüm bilgileri kafamda karıştırıp uyarladım. Çok çeşitli pişirme teknikleri var, fırın, tava, ızgara vs. Farklı sosl...

Taze Fasulye Kavurması

Taze fasulyeler ike her zaman zeytinyağlı yemek yapmak zorunda değilsiniz. Özellikle çocuklar kuru yiyecekleri daha çok sevdiğinden bu tip bir yemeği daha kolay yiyeceklerdir. Önce fasulyeleri haşlıyoruz. Renkleri koyulaşınca suyunu süzüp, mısır ununa bulayarak az yağlı tavada kavuruyoruz. İsterseniz mısır ununun içine baharatlar da ekleyebilirsiniz. İşte bu kadar