Hamurlu Tavuk


Daha önce bu tarife yer vermiştim bu sitede, sıkça yaptıktan sonra daha da oturduğu için tarifi yeniden yazmak istedim. Bu tavuklar öyle güzel oluyor ki, midye tava kıvamında, ekmeksiz bile yenebilir.

Kuşbaşı doğranmış tavukları, un, yumurta, su ve kabartma tozu (dilerseniz tuz ve baharat da ekleyebilirsiniz) ile hazırlanan boza kıvamındaki karışıma bulayıp tavada kızartıyoruz. İçindeki kabartma tozu yüzünden kabarıyor yumuşacık oluyor.


Genelde bu tavuğun yanına yoğurttan bir sos yapıyorum. İçine mayonez de eklenebilir ama biz hiç mayonez tüketmiyoruz. Yoğurdun içine sarımsak, maydanoz, kekik, dereotu eklenip karıştırılıyor. Bunlardan herhangi biri varsa o da olur, varsa muskat da eklenebilir.
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 enfes yorum:

LEYLAnın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

Ufaklıktan fırsat bulabiliyorsun yani :)
Ellerine sağlık.