Genelde tavuğu kemiksiz olarak tüketiyoruz biz. Kemikli kısımlarının lezzeti daha bir başka ama burada (slovakya) bir kez kemikli butları pişirirken içinden kanların aktığına şahit olunca bir daha alamadım korkudan. Şimdilik böyle iyiyiz.
Tavuğu farklı şekillerde yemeyi seviyorum. Bu tarif de brokolili tavuğa benziyor ama beşamel sos kullanmadım. İstenirse o da eklenebilir tabi.
Tavukları temizleyip fileto şeklinde ince parçalar haline getirip fırın kabına dizdim, arasına ıspanakları koydum (ben dondurulmuş ıspanak kullandığım için ayıca haşlamadım, taze ıspanak durumunda biraz kendi suyu ile haşlanmalı). Karabiber,tuz, kaşar peyniri, üzerine bir kat daha tavuk ve peynir hoop fırına.
Tavuklar pişip üzeri nar gibi kızarınca afiyetle yiyebilirsiniz. Ispanağa ilave mısır da koyabilirsiniz araya çok yakışacaktır.
Yorumlar