Burda gittiğimiz bir vejeteryan restoranı var. Orada bir kez yemiştim patlıcan kroketleri. Bu mücveri yapmadan önce niyetim onu yapmaktı. Pane harcına bulanıp kızartılmış bir patlıcan. Öncesinde haşlamam gerektiğine karar verdim, çünkü oradaki dilimler kalın ve büyüktü, kızartmanın yeteri kadar pişirmeyeceğini sandım.
Patlıcanları soyup haşladıktan sonra elimde dağılmaya başladılar. Ya fazla pişti ya da hiç pişmemeliydi bilemiyorum. O tarifi daha sonra tekrar deneyeceğim ama bu da doğaçlama ortaya çıktı ve bence müthiş oldu.
Patlıcanlar kolayca ezilince içine un, tuz, biraz sarımsak (ben tozunu kullanıyorum), maydanoz (kuru maydanoz kullanıyorum), karabiber ilave edip mücver gibi kızarttım. Aslında yumurta da konmalı ama o sırada evde yoktu ve bu yüzden zor şekil aldı.
Tadı ise diğer mücverlerden daha güzeldi.
Yorumlar