Ana içeriğe atla

Hindistan Cevizi Kaplamalı Kurabiye


Doğrusu ben pek kurabiye sever biri değilim. Genelde çok kuru oldukları için pek hoşuma gitmiyor. Ancak bu kurabiye bu açıdan çok farklı. Aynen bir ıslak kek veya browni yiyormuş gibi.

İlk defa bu kurabiyeyi yeğenimden yediğimde bayıldım. Mutlaka tariflerimin arasında yer almalıydı. Geçen gün deneyince buraya yazmak farz oldu. Ancak sanırım benim hindistan cevizim daha iri rendelenmiş halde, bir türlü yapışmadı. Yeğenim yaptığında üzeri komple kaplanmış pamuk gibi bir görüntüsü vardı, onunki daha göz alıcıydı.

Orjinal tarif şöyle ama ben bunun üçte biri ölçüsünde yaptım ve 25 tane kurabiye çıktı. Bizim için bu bile oldukça fazla.

- 3 yumurta
- 3 fincan şeker
- 1 paket margarin
- 1 paket kakao ( burda gramaj belirtilmemiş ama dilediğiniz koyulukta yapabilirsiniz, bol kakaolu olması tavsiye)
- kabartma tozu
- vanilya
- aldığı kadar un

Margarini eritmeden tüm malzemeleri yoğuruyoruz ve ceviz büyüklüğünde kurabiyeler yapıyoruz. Fırında pişirdilten sonra bir bardak şekerli su hazırlayıp, önce suya sonra hindistan cevizine buluyoruz. Fırından çıktığında sert olan kurabiyeler, ıslanınca kek hamuru kıvamını alıyor. Ancak suda fazla tutmadan daldırıp çıkarmak yeterli. Başta elinize hala sert gelebilir ama bir süre sonra yumuşuyor.

Kesinlikle çok lezzetli en favori kurabiyem oldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ...

Balzamik Sirkeli Sebze Sote

Balzamik sirkeyi üç yıl kadar önce İtalya'da keşfettim. Her öğünde tatsız tuzsuz haşlanmış sebzeler oluyordu ve ben de sos bölümünden üzerlerine balzamik sirke dökerek yemeğe başladım. Çok hoşuma gitmişti. Daha sonra burda da evde hangi sebze varsa az yağda biraz balzamik sirke ekleyerek soteliyorum. Ben baştan koyuyorum ama sonra da konulabilir. Genelde bu soteye yakıştırdığım sebzeler; kabak, havuç, bezelye, biber ve kırmızı biber. Yemeklerin yanına ya salata ya da bu tarz bir haşlanmış sebze muhakkak yaparım. Ancak akşam evdeki sirke şişenin dibinde az miktar kalmış olduğundan varlığı görüntüsüne yansımadı ancak tadı vardı. Normalde kara bir renk olduğu için sebzeler de daha koyu renk oluyor. Tadı ise nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum ama değişik bir tat arayanlar sevebilir. Balzamik sirke bu sezbelerden başka, brokoli, karnıbahar ve brüksel lahanasına da çok yakışıyor. İlerde öyle fotoğraflarını da yayınlarım. Bu arada siteme yeni bir tema buldum. Bu tema hoşuma gitti ...

Somon Balığı ve Çin Usulü Pirinç Pilavı

Kaç gündür doğru dürüst yemek yapmadım, bunda biraz üşütüp karın ağrılarına bulaşmış olmamın da etkisi var tabiki. Canım pek birşey istemiyordu ve yapacak halim de yoktu zaten. Geçiştirdik çoğunlukla. Dün kendimi daha iyi hissediyordum ve kocacığıma bir ziyafet hazırlamak istedim. Gerçi bu bloğu takip eden bir çok yakınım yemeklerimi ilginç ve tuhaf buluyor. Yapılası şeyler olarak görmüyorlar. Başta da ablam. Bir türlü aynı tarzda buluşamadık. Yani bizim ziyafetimiz onlara eziyet gibi gelebiliyor. Neyse balık yapmaya karar verdim ancak hangisiniden olacağını bilmiyodum, balıkçıda gözüme ne kestirirsem onu alacaktım. Daha önceden somon balığını deneyecektim ama fırsat olmamıştı. Balıkçıda ona karar verdim ve alıp eve geldim. Hemen internetin başına geçip yerli yabancı (daha çok yabancı kaynaklarda buldum) bir çok tarif okudum. Hiç birini başlı başına uygulamadım, tüm bilgileri kafamda karıştırıp uyarladım. Çok çeşitli pişirme teknikleri var, fırın, tava, ızgara vs. Farklı sosl...