Kremalı Mantar Soslu Makarna


Bizim pratik şipşak öğle yemeklerimizden biridir mantar soslu makarna. Makarnalar haşlanırken sosu da hazır olur ve on dakikada sofraya ulaşır. Başlığa kremalı yazdım ama içinde bildiğimiz çiğ kremadan yok. Her aldığımda dolapta unutup bozulduğu için artık krema almıyorum eve. Kremalı yemekleri pek ala süt ve yoğurt kullanarak yapabiliyorum.

Mantar Sos:
Yapacağınız miktara göre kullanılacak mantar sayısı değişecektir. Orta boy mantarlardan 10 adet kadar mantarı yıkayıp, istediğiniz ebatta doğrayın. Minik veya iri, ince veya kalın size kalmış.

Derin bir tava veya tencerede zeytinyağı veya tereyağı ile mantarları biraz öldürün. Bu sırada iki üç diş sarımsağı birkaç parçaya bölüp içine atın. Mantarlar diriliğini kaybedince un ilave edip kavuracağız. Unun miktarı kullanılacak süte bağlı, bir su bardağı süte bir çorba kaşığı tepeleme un yeterli. Ben 1,5 su bardağı kadar süt kullandım.


Un da kavrulduktan sonra sütü ekliyoruz, içine karabiber, tuz, isterseniz diğer baharatlar (nane kekik gibi fazla keskin tadı olanlar hariç), biraz da kaşar peyniri (rende veya bıçakla ufak ufak kesip atılsa da olur, pişerken eriyor) ekleyip fokurdayana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. 


Afiyet olsun
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 enfes yorum: