Ana içeriğe atla

Brokoli ve Karnıbahar Kızartması


Brokoli kızartmasını ne zmandır denemek istiyordum. Akşam karnıbaharları kızartmak için hazırladığım sostan kalınca bir miktar da brokoli kızarttım. Tadı karnıbahara göre daha güzel oldu. Karnıbaharın o mayhoş tadı onda yok. İkimizde onu daha çok sevdik. Bundan sonra yan ürün değil ana ürün olacak soframızda kendileri.

 

Karnıbahar ve brokoliyi aldıktan sonra haşlayıp derin dondurucuya koyuyorum. Çünkü tek seferde tüketemiyoruz. Akşam dondurucudan bir poşet çıkardım. Yaklaşık 4 çiçekten bu kadar çıktı.


Karnıbaharları yatay olarak dilimleyip, un yumurta su ve tuzdan oluşan karışıma bulayıp kızartıyorum. Bazen içine başka baharatlarda katıyorum karabiber ve pul biber gibi. Ama yanına muhakkak sarımsaklı yoğurt olmalı. Tek başına çok cazip olmuyor.



 Bir diğer yemeğim de zeytinyağlı barbunya idi. Yine haşlanmış olarak dolaba koyduğum için çıkardım, soğanı salça ile kavurup biraz küpü küp doğranmış patates de ekleyerek pişirdim. Bakliyat yemeklerim nedense az sulu oluyor. Ben kendimi unutup bilgisayara dalmışken suyu bitiveriyor.

Yorumlar

Ayça dedi ki…
Karnıbahar kızartmasını çok severim. Brokoli hiç denemedim. Zaten dediğin gibi iki kişi olunca hemen bitmiyor. Mutlaka dolapta saklamak gerekiyor. Barbunyaya da bayılırım, üzerine de bol limon ohh :) Eline sağlık...
NeS dedi ki…
görüyoruz ki sağlıklı beslenmeye çok önem veriyorsunuz :) diğer sitelerdeki yemek tariflerine benzemiyor. benzersizliğin ile de tariflerinle de bir numarasın. bu arada brokoliye karşı bir antipatim var karnıbahardan daha güzel oldu deyince acaba senin yaptığın gibi denersem sevebilir miyim merak ettim doğrusu...
Paşa dedi ki…
ah ah karnıbahar kızartmasını severim de vede bir tek ben yerim geçenklerde seninle yapmıştık...brokolı denemek lazım sen böyle değişik fikir üret biz inş. yaparız...ellerine sağlık
Ayşe dedi ki…
Ilk yorumum bu buraya sanirim. Ama inan hergun ugruyorum, muthis gorsel sowu izliyorum, sicacik tariflerini okuyorm. Tariflerin ve anlatimin cok hos, iyi dusunmussun boyle bir blogu, ellerine saglik. Dun bende brokoli salatasi yaptim, birkac tane artti onlarida cig olarak dolaba kaldirmistim, hic kizatmasini denememistim, kizartmasini yapayim en iyisi onlarin da.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hünkar Beğendi, Kıtır Ekmek, Piyaz, Hardallı Yumurta

Dün akşam yaptığım yemeklerin resmini çektim. Artık eskisi gibi özenli yemekler yaptığım için Ce halinden çok memnundu.

Hünkar Beğendi

En iyi yaptığım yemeklerden biridir. İşten eve gider gitmez patlıcanları ocağa közlenmesi için koyarım. Sonra üstümü değiştirir mutfağa koşup yemeğe devam ederim. Dün mutfağa girip tüm işlerimi bitirmek 45 dakkamı aldı.

Yemek üç temel aşamadan oluşuyor. Patlıcanlar, beşamel sosu, ve et yemeği.

İki orta boy soğanı düdüklü tencerede biraz salça ile kavurduktan sonra (tabiki sıvı yağ yada zeytin yağı ile), yarım kilo kuzu soteyi de ilave ederek, tuz, karabiber, kekik ile kavuruyorum. Küp küp doğranmış iki domatesi de koyduktan sonra su ekleyip pişmeye bırakıyorum. (Ama akşam domates eklemeden kapağı kapatmışım unuttuğumu sonradan farkettim)


 Diğer yanda közlenmiş patlıcanları püre haline getirdikten sonra sosu yapmaya başlıyorum. Patlıcanlar fırında da közlenebilir ancak ben ocak üstünde olanını daha lezzetli buluyorum. Ateşin teması ile oluşan hafif yanık…

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım.

Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım.



Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum.

Malzemeler:

Katlara koymak için 4 yufka ;

İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ

Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağlı)

Bir de kaşar pe…

Çikolatalı Puding

Diyetteyim ama arada canım tatlı çekiyor. Böyle anlarda en ideal tatlı pudingdir benim için. Hem çikolatalııııı hem de sütlü tatlı. Diyetisyenime 3 haftada bir gidiyorum ve 3 hafta içinde birkaç porsiyon tatlı yememde sakınca olmadığını söylemişti.



Pudinge gördüğünüz üzere bol bol poz verdirdim. Böylece farklı renk örtülerle nasıl bir izlenim bıraktığına dair bir fikrimiz oluşur.



Pudingi yapmak kolay, hazır yapıyorum ben ama hazır istemezseniz, un (yada nişasta) şeker, kakao sütle karıştırılır, biraz da margarin atıyorum içine ben. Kıvamı gelene kadar karıştırılır. Üzerine bir kağıdı kalp şeklinde keserek hindistan cevizi döktüm, şekilli oldu.



Asıl gelmek istediğim konu ise pudingin kalorisi. Piştikten sonra 100 gr puding 134 kcal yazıyor üzerinde. Ben yarım yağlı sütle yapıyorum 100 kcal olsun. Bir kasede ortalama 200 gr olsa 200 kcal aldım.

Şimdi evde olan çikolataların üzerindeki değerlere bakıyorum. Mesela evde Albeni vardı, 100 gramı 486, 1 paket 194 kalori imiş. Bir de Çokonat …