Brokoli kızartmasını ne zmandır denemek istiyordum. Akşam karnıbaharları kızartmak için hazırladığım sostan kalınca bir miktar da brokoli kızarttım. Tadı karnıbahara göre daha güzel oldu. Karnıbaharın o mayhoş tadı onda yok. İkimizde onu daha çok sevdik. Bundan sonra yan ürün değil ana ürün olacak soframızda kendileri.
Karnıbahar ve brokoliyi aldıktan sonra haşlayıp derin dondurucuya koyuyorum. Çünkü tek seferde tüketemiyoruz. Akşam dondurucudan bir poşet çıkardım. Yaklaşık 4 çiçekten bu kadar çıktı.
Karnıbaharları yatay olarak dilimleyip, un yumurta su ve tuzdan oluşan karışıma bulayıp kızartıyorum. Bazen içine başka baharatlarda katıyorum karabiber ve pul biber gibi. Ama yanına muhakkak sarımsaklı yoğurt olmalı. Tek başına çok cazip olmuyor.
Bir diğer yemeğim de zeytinyağlı barbunya idi. Yine haşlanmış olarak dolaba koyduğum için çıkardım, soğanı salça ile kavurup biraz küpü küp doğranmış patates de ekleyerek pişirdim. Bakliyat yemeklerim nedense az sulu oluyor. Ben kendimi unutup bilgisayara dalmışken suyu bitiveriyor.
Yorumlar