Ana içeriğe atla

Brokolili Yumurta




Akşam yemeğini geçiştirdik dün akşam, ikimiz de öğlende fazla kaçırmışız. Kahvaltı için siteye koyacak bir şeyler yapmayı düşünüyordum. Mutfakta ne yapsam diye düşünürken burnuma eskilerden bir koku geldi.

Bazen böyle olur, tanıdığınız birini düşünürken onun parfüm kokusunu, ya da deniz kenarında olmak isterseniz yosun kokusunu sanki almış gibi hissedersiniz.

Benim de öyle oldu. Maldivlerde yediğimiz kahvaltılardan bir koku geldi burnuma. Restoran gerçekten çok büyüktü ve sadece omlet için 15-20 malzemenin olduğu bir stand vardı. İstediğiniz malzemeleri seçiyorsunuz ahçı hemen size omleti yapıveriyordu.

Benim yaptığım onlarınki ile aynı değil elbet ama Ce de yediği zaman o da Maldivler'deki gibi olmuş dedi. Amacına ulaşmış yani.

Neyse efendim omletin içine dil peyniri, biraz soğan ve biraz brokoli koydum. Tuz ve azıcık pul biberle destekledim. Zeytinyağında pişirdim o kadar. Güzel oldu.

Veee resmi nihayet gün ışığında çektim. Öğrenecek çok şey var ama bu resim benim daha çok hoşuma gitti eskilerine göre.

Yorumlar

41 kitchen dedi ki…
bayılıyorum sendeki bu azime gece=) fotoğraf gerçekten de çok güzel olmuş. aslında hangi makineyle çektiğini merak ediyorum. bizi bi tanıştırsan makinenle çok hoş olur=) omlet çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık.
Ayca Karaoglan dedi ki…
tünaydın demeli sanırım :), ancak evi toparlayıp bakabildim bloga :) evet gün ışığı neler kadir sen de farketmişsin, ben de bunu diğerlerine göre çok beğendim :) bu arada afiyet olsun...
şeker pasta dedi ki…
Gececim fotoğraf çok net ve çok güzel çıkmış...Sende bu kadar beceri varken, zamanla bu blogda daha nice güzel fotolar göreceğimizden eminim... Sevgiler...
NeS dedi ki…
Ben bile fotoğrafı diğerlerinden ayırabiliyorum çok iyi çekim olmuş. bu arada değişik değişik yemek tariflerin var da bizler yapabilecek miyiz biraz senden biraz da bizim yeteneğimizle seninki kadar güzel olacak mı acaba ??
SMİLENA dedi ki…
süper bir tarif.deniycam çünkü çok seviyorum brokoliyi.resim de çok başarılı olmuş.bende arkadaşının blogunu takip ediyorum.galiba bu işi de öğreneceğiz.(foto)
Gelin Ayşe dedi ki…
Hmmmilk defa duyuyorum brololili omlet, denemek lazim. Brokoli cok severim bennn :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler