Ana içeriğe atla

Bu Blog da Tatlandı



Nihayet ilk tatlımı yapabildim bu blog için. Aslında hep aklımda ama fazla tatlı tüketmiyoruz. İki kişi olduğumuz için de acil tatlı krizlerimizi hazır tatlılarla gideriyoruz. Zaten çalışan kişiler olunca işyeri yemekhanelerinde tatlı oluyor zaman zaman. Dolayısıyla evde yapmaya pek gerek kalmıyor.




Bu tatlı çok basit ve pratik. Adına Elmalı Toplar diyeceğim. Elbette biryerlerden esinlenmişimdir ama kafadan yaptım.
Elmalı Toplar


Elmayı rendeledim ve pötibör bisküviyi ufalayarak içine ekledim. Elimle yoğurarak toparlanacak hale getirdim. Top şeklinde şekil verdim. Sonra ayrı bir kapta puding yada benzeri bişey (crem ole, erimiş çikolata da olur) hazırlayıp topları içine atıp güzelce buladıktan sonra tabağa aldım. Hindistan cevizi ile süsledim.
İsterseniz içine dövülmüş fındık, ceviz, fıstık hatta hindistan cevizi bile ekleyebilirsiniz. Ayrıca sadece elmalı değil, muzlu, portakallı, yada herhangi bir başka meyve ile yapabilirsiniz.



Pudingin kalanı da sade olarak yenilmek üzere ayrıldı. Acil tatlı ihtiyaçlarımda pudingi tercih ederim çoğu zaman. Nedeni ise kalorisi. Bir kase pudingin kalorisi bir çikolatadan daha az. İsterseniz karşılaştırın.



Dün akşam yemek resimlerimi de Flickr'a ekledim ve ordaki bazı gruplara üye oldum. Harika yemek fotoları çekmişler ama benimkilere de bakmışlar. Oley çok sevindim.

Yorumlar

41 kitchen dedi ki…
annem biz çocukken çok yapardı bu elmalı toplardan. hafif ve çok lezzetli olur. çok da güzel görünüyorlar ellerine sağlık.
NeS dedi ki…
AAA görüntüsünden profiterol zannetmişim. tatlı istedi canım birden sabah olasına rağmen. eline sağlık. yine misafirin olmak istiyorum :)
Ayca Karaoglan dedi ki…
Ben de profiterol zannettim :) 2. ve 3. fotoğrafa bayıldım. Diğerleri farketmişsindir net olmamış. Bravo şekerim :)
SMİLENA dedi ki…
ellerine sağlık .ben de denemiştim daha önce çok hoş ve hafif bir tatlı oluyor...
Gelin Ayşe dedi ki…
ellerine saglliiik :) Guzel biseye benziyooor.
Gelin Ayşe dedi ki…
ellerine saglliiik :) Guzel biseye benziyooor.
Paşa dedi ki…
hıımm nefis görünüyor canımmm
Sibella dedi ki…
Eskiden çok sevdiğim ama unuttuğum bir tatlıydı, seneler sonra hatırlattığın için teşekkürler :) Ben de yaptım ve tarif için senin bloguna link vererek blogumda yayınladım..
pelince dedi ki…
Seninde ellerine sağlık,çikolata sosla nefis olmuştur eminim..
Ben çikolata fabrikası kitabından bakıp kapmıştım,kaynağım orası yanii :))
Ellerine sağlık...

Sevgilerimi yolluyorum...
Adsız dedi ki…
pek leziz görünüyorlar.etkinlikte görüp geldim.elinize saglık.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler