Elmalı Turta



Çok fazla hamur işleri yapmıyorum, ancak bu hafta sonu ablamlara gidince, miniklerin karne hediyelerinin yanında çok sevdikleri turtayı da götürmek istedim. Evde yapmaya vakit bulamadığımdan, ablamda prenses ile beraber yaptık.

Resimde ana planda turta olması gererkirken diğer yiyecekler daha fazla ön plana çıkmış. Profiterolü Virgo ablam, poğaçayı da Paşa'nın annesi yapmış.

Bu elmalı turtanın tarifi yine birkaç yıl önce internetten bulunmuş, çok kez denenmiş ve beğenilmiş bir tarif.

Ben asıl tarifin yarım ölçüsünü yapıyorum bir orta boy tepsi oluyor.

Hamuru için, yarım paket pargarin (125 gr, eritmeden), yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı yoğurt, 1 çorba kaşığı pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Diğer yandan 4 tane elmayı rendeleyip, tarçınla karıştırıp isterseniz fındık ceviz vs de ilave ediyoruz. Elmaları ayrıca kavurmuyoruz çiğ olarak kullanacağız.

Hamurun yarıdan biraz fazlasını tepsiye yayıp (ben parça parça koparıp elimle bastırarak tüm tepsiyi kaplıyorum) üzerine elmaları koyduktan sonra, kalan hamuru elmaların üzerine rendeliyoruz. Rendelendiğinde küçük küçük toplar haline geliyorlar ve görünüşü çok güzel oluyor. Ancak hamur çok yumuşak gelirse biraz daha unla yoğurup sertleştirerek daha kolay rendeleyebilirsiniz.

Fırında piştikten sonra (çabuk pişiyor, zaten kokusundan da anlaşılacaktır piştiği, evi mis gibi bir koku sarıyor) üzerine pudra şekeri döküp servis yapıyoruz.

Profiterolün tarifini de almıştım ama unuttum, poğaçalarla birlikte daha sonra yazabilirim.

SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 enfes yorum:

SMİLENA dedi ki...

ellerine sağlık kokuyu duyar gibiyim .elma ve tarçın hım mis gibi....

LezzetHane ( Buket ) dedi ki...

Çok hoş görünüyor ben hep poğaça ya da sarma şeklinde yapardım elmalı pastaları ama artık bunu deniycem daha pratik. Ancak aklıma bişey takıldı: elmaları pişirmeyince sulanmıyomu alttaki hamur bi de ıslak ıslak kalırsa yiyemem ben. Bu konuda bi aydınlatırsanız sevinirim.

şeker pasta dedi ki...

Gececim ablalarının da senin de ellerine sağlık... çok leziz görünüyorlar...

Virgo dedi ki...

çok leziz olmuştu gececim ellerine sağlık çok pratif güzel bi tarifff

Gelin Ayşe dedi ki...

Cok severim elmali turta :) Ellerine sagli, afiyetle yemislerdir :)

Ceyda'nın Bahçesi dedi ki...

nefis görünüyor ve hafif bir tatlı.hemen deneyeceğim. paylaşımın için teşekkürler

Ayça dedi ki...

Ellerine sağlık canım, ablalarının da eline sağlık. Afiyetler olsun :)

Paşa dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK GERÇEKTEN NEFİSTİ KEŞKE DAHA OLSADA YESEM ...