Ana içeriğe atla

Fırında Brokoli Ve Brokoli Çorbası



Son günlerde brokoli ile ilgili çok tarif oldu biliyorum ama bu görüntüler kayınvalidemden. Dün akşam oradaydık ve bize yine çok güzel yemekler hazırlamıştı. Ancak hepsinin resmini çekmedim çünkü bir süre sonra her yemeğin resmini çekmemim tuhaf kaçtığını düşünmeye başladım. Hele ışık ve netlik ayarları için zırt pırt yer değiştirip onlarca poz çekince...



Kayınvalidem de blogumu takip ediyor arada ve bu yemek blogumdan tarifler almış çok sevindim. Benim tarifimle Coleslav salatası yapmış, uzun zamandır merak ediyormuş o da. Diğer salata da çok can alıcı gözüküyor.



Fırında Brokoli

Haşlanmış brokolileri tepsiye dizdikten sonra, üzerine cips şeklinde doğradığı patatesleri dizmiş. Ama önce patatesleri biraz yağ ve baharatla harmanlamış. Üzerine de krema döküp fırına vermiş. Tadı çok nefisti.


Brokoli Çorbası

Bunun tarifini almayı unuttum ama yine haşlanmış brokolilere krema ilave ettiğini biliyorum.

Yorumlar

derya dedi ki…
Bizim evin beylerine bir türlü yediremedim brokoliyi ellerine sağlık çok leziz omuş,mutlu haftalar öptüm...
Ayça dedi ki…
Brokoliyi çok seviyorum ama şu çorbasını hala sevemedim. Herşey çok leziz görünüyor, iyi haftalar...
NeS dedi ki…
Brokoliyi her ne kadar sevmiyorum desemde tam anlamıyla yemiş sayılmam.şu fırındaki pek hoş gözüküyor denemek de fayda var sanırım.
papatya dedi ki…
Annenizin ellerine sağlık,hepsi enfes görünüyor..
Sibella dedi ki…
Fırında kremalı patatesi arasıra yapardım ama brokolili hiç aklıma gelmemişti, burda gördüm ve haman bu akşam denedim gerçekten harika oldu. Bir de ben de brokoli çorbasını sık sık yaparım ama günlük olarak fazla ağır olmasın diye krema yerine bir bardak süt ekleyerek. Ellerine sağlık ve teşekkürler fikir için :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hünkar Beğendi, Kıtır Ekmek, Piyaz, Hardallı Yumurta

Dün akşam yaptığım yemeklerin resmini çektim. Artık eskisi gibi özenli yemekler yaptığım için Ce halinden çok memnundu.

Hünkar Beğendi

En iyi yaptığım yemeklerden biridir. İşten eve gider gitmez patlıcanları ocağa közlenmesi için koyarım. Sonra üstümü değiştirir mutfağa koşup yemeğe devam ederim. Dün mutfağa girip tüm işlerimi bitirmek 45 dakkamı aldı.

Yemek üç temel aşamadan oluşuyor. Patlıcanlar, beşamel sosu, ve et yemeği.

İki orta boy soğanı düdüklü tencerede biraz salça ile kavurduktan sonra (tabiki sıvı yağ yada zeytin yağı ile), yarım kilo kuzu soteyi de ilave ederek, tuz, karabiber, kekik ile kavuruyorum. Küp küp doğranmış iki domatesi de koyduktan sonra su ekleyip pişmeye bırakıyorum. (Ama akşam domates eklemeden kapağı kapatmışım unuttuğumu sonradan farkettim)


 Diğer yanda közlenmiş patlıcanları püre haline getirdikten sonra sosu yapmaya başlıyorum. Patlıcanlar fırında da közlenebilir ancak ben ocak üstünde olanını daha lezzetli buluyorum. Ateşin teması ile oluşan hafif yanık…

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım.

Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım.



Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum.

Malzemeler:

Katlara koymak için 4 yufka ;

İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ

Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağlı)

Bir de kaşar pe…

Çikolatalı Puding

Diyetteyim ama arada canım tatlı çekiyor. Böyle anlarda en ideal tatlı pudingdir benim için. Hem çikolatalııııı hem de sütlü tatlı. Diyetisyenime 3 haftada bir gidiyorum ve 3 hafta içinde birkaç porsiyon tatlı yememde sakınca olmadığını söylemişti.



Pudinge gördüğünüz üzere bol bol poz verdirdim. Böylece farklı renk örtülerle nasıl bir izlenim bıraktığına dair bir fikrimiz oluşur.



Pudingi yapmak kolay, hazır yapıyorum ben ama hazır istemezseniz, un (yada nişasta) şeker, kakao sütle karıştırılır, biraz da margarin atıyorum içine ben. Kıvamı gelene kadar karıştırılır. Üzerine bir kağıdı kalp şeklinde keserek hindistan cevizi döktüm, şekilli oldu.



Asıl gelmek istediğim konu ise pudingin kalorisi. Piştikten sonra 100 gr puding 134 kcal yazıyor üzerinde. Ben yarım yağlı sütle yapıyorum 100 kcal olsun. Bir kasede ortalama 200 gr olsa 200 kcal aldım.

Şimdi evde olan çikolataların üzerindeki değerlere bakıyorum. Mesela evde Albeni vardı, 100 gramı 486, 1 paket 194 kalori imiş. Bir de Çokonat …