Ana içeriğe atla

Fırında Brokoli Ve Brokoli Çorbası



Son günlerde brokoli ile ilgili çok tarif oldu biliyorum ama bu görüntüler kayınvalidemden. Dün akşam oradaydık ve bize yine çok güzel yemekler hazırlamıştı. Ancak hepsinin resmini çekmedim çünkü bir süre sonra her yemeğin resmini çekmemim tuhaf kaçtığını düşünmeye başladım. Hele ışık ve netlik ayarları için zırt pırt yer değiştirip onlarca poz çekince...



Kayınvalidem de blogumu takip ediyor arada ve bu yemek blogumdan tarifler almış çok sevindim. Benim tarifimle Coleslav salatası yapmış, uzun zamandır merak ediyormuş o da. Diğer salata da çok can alıcı gözüküyor.



Fırında Brokoli

Haşlanmış brokolileri tepsiye dizdikten sonra, üzerine cips şeklinde doğradığı patatesleri dizmiş. Ama önce patatesleri biraz yağ ve baharatla harmanlamış. Üzerine de krema döküp fırına vermiş. Tadı çok nefisti.


Brokoli Çorbası

Bunun tarifini almayı unuttum ama yine haşlanmış brokolilere krema ilave ettiğini biliyorum.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Bizim evin beylerine bir türlü yediremedim brokoliyi ellerine sağlık çok leziz omuş,mutlu haftalar öptüm...
Ayca Karaoglan dedi ki…
Brokoliyi çok seviyorum ama şu çorbasını hala sevemedim. Herşey çok leziz görünüyor, iyi haftalar...
NeS dedi ki…
Brokoliyi her ne kadar sevmiyorum desemde tam anlamıyla yemiş sayılmam.şu fırındaki pek hoş gözüküyor denemek de fayda var sanırım.
Adsız dedi ki…
Annenizin ellerine sağlık,hepsi enfes görünüyor..
Sibella dedi ki…
Fırında kremalı patatesi arasıra yapardım ama brokolili hiç aklıma gelmemişti, burda gördüm ve haman bu akşam denedim gerçekten harika oldu. Bir de ben de brokoli çorbasını sık sık yaparım ama günlük olarak fazla ağır olmasın diye krema yerine bir bardak süt ekleyerek. Ellerine sağlık ve teşekkürler fikir için :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Somon Balığı ve Çin Usulü Pirinç Pilavı

Kaç gündür doğru dürüst yemek yapmadım, bunda biraz üşütüp karın ağrılarına bulaşmış olmamın da etkisi var tabiki. Canım pek birşey istemiyordu ve yapacak halim de yoktu zaten. Geçiştirdik çoğunlukla. Dün kendimi daha iyi hissediyordum ve kocacığıma bir ziyafet hazırlamak istedim. Gerçi bu bloğu takip eden bir çok yakınım yemeklerimi ilginç ve tuhaf buluyor. Yapılası şeyler olarak görmüyorlar. Başta da ablam. Bir türlü aynı tarzda buluşamadık. Yani bizim ziyafetimiz onlara eziyet gibi gelebiliyor. Neyse balık yapmaya karar verdim ancak hangisiniden olacağını bilmiyodum, balıkçıda gözüme ne kestirirsem onu alacaktım. Daha önceden somon balığını deneyecektim ama fırsat olmamıştı. Balıkçıda ona karar verdim ve alıp eve geldim. Hemen internetin başına geçip yerli yabancı (daha çok yabancı kaynaklarda buldum) bir çok tarif okudum. Hiç birini başlı başına uygulamadım, tüm bilgileri kafamda karıştırıp uyarladım. Çok çeşitli pişirme teknikleri var, fırın, tava, ızgara vs. Farklı sosl