Uzun zamandır beyaz pilav yemiyoruz. Daha sağlıklı olması adına kepekli pirinç tercihimiz. Tadı diğer pirinçten biraz daha farklı, buğdaya benziyor ve bir diğer farkı da pişmesi diğeri kadar kısa sürede olmuyor. Yani pilavınız ne yaparsanız yapın lapa olması mümkün değil, diri kıtır kıtır :p
Öğle yemeklerinde mecburen sıkça yediğimiz için evde pek sık pilav yapmam, ancak bazı yemekler var ki pilavsız olmaz. O zaman yapıyorum.
Annem derdi eskiden ekmeğin içinde kepek yada diğer tahıllar olursa, o ekmek ucuz olur, daha çok fakirlerin yemek zorunda kaldığı bir seçenek olurmuş. Yani kepekli makbul değilmiş. Şimdilerde ise herşey nasıl da tersine dönmüş, kepekliler daha da pahalı. Hele bu pirinç normal pirinçten çok çok pahalı.
Ancak Dia'nın ve Migros'un kendi adıyla sürdükleri kepekli pirinçler fiyat olarak daha makul ve onlar kullandım ben. Ancak bir de sahteleri var ki şaştım. Gayet şık karton pakette, iplikle dikilmiş bir pirinç almıştım. Ancak kahverengi görünen pirinçler yıkayınca beyazladı, içinde bir kaç kara pirinç katılmış, diğerleri beyaz pirinçti. Dolayısıyla hileci bakkal hesabı karıştırılmış pirinçler daha pahalıya satılabiliyor. Aman dikkat.
Yorumlar