Kabak Sote, Bezelye ve Karışık Salata



Bu hafta biraz daha hafif yemekler yemeğe karar verdik, hala bitiremediğmiz lazanyadan sonra. Sadece sebze yapacağım. Dün akşam ise zeytinyağlı bezelye, kabak ve salata yaptım.

Kabakları uzunlamasına 4 e kesip sonra küp küp doğradım. Kısık ateşte az zeytinyağı ile kendi suyunda (kapak kapalı olarak) pişiriyorum. Üzerine dökmek için sarımsaklı maydonozlu yoğurt yaptım. Çok lezzetli oluyor.



Bezelye ise bildiğimiz gibi soğan, bezelye ve havuç. Havuçları asimetrik görüntü olsu diye uzun uzun doğradım. Patates de doğranabilir ancak yemek miktarının artmasını istemedim. Zira bir günden sonra sıkılıyoruz aynı yemeği yemeye.



Bir de salata tabi. Göbek, kıvırcık, bol maydanoz, kırmızı lahana domates doğradım ve karıştırdım. Bol limonlu daha çok seviyorum.

Bugün ise beyaz lahanadan bir yemek yapsam iyi olacak, çöpe gitmekten kurtulması için lahanalarımın. Ancak değişik bir tarif bulmam lazım . Yabancı sitelerde arayayım bir cabbage recipe çıkacak mı?
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 enfes yorum:

Ayça dedi ki...

kabak soteyi biraz farklı yapıyorum. deneyip tatmanı öneririm. kabakları çok az haşlayıp süzüyorum. tencereye dövülmüş sarmısak, minik doğranmış sivribiber ekleyip,biraz çeviriyorum üzerine kabakları ekliyorum. bir iki çevirip ateşten alıyorum. yoğurdu sade ekliyorum :)

TAZE NANE dedi ki...

Afiyet olsun size.
Çok güzel görünüyorlar.
Ellerine sağlık.
Sevgiler......

Paşa dedi ki...

hımmm o soslukteki ne cacıkmı?