Ana içeriğe atla

Kalp Kek



Cuma günü kalp şeklinde silikon kaplardan aldım. Bugün büyük bir heyecanla evlendiğimden beri ilk defa kek yaptım. Öyle güzel kabarmıştı ki, sonra sondü. Olsun tadı güzel olmuş. Ve en önemlisi eşimle ben kupkuru sünger gibi kekleri sevmiyoruz, bu öyle kuru olmamıştı.



Aslında içine çikolatalı sos koyacağım daha, ancak evde süt kalmadı (geçen gün lazanyaya harcadım, bir daha da markete gidemedim). Resmini çekmek için süt almayı bekleyemedim. Zira ben çıkana kadar akşam olacak, o zaman da gün ışığında çekemeyeceğim resmimi.

Normalde kekin içine de süt koyarım ben, ama yok diye yoğurt koydum. Bunun dışında pudra şekeri, yumurta, un, kabartma tozu, vanilya ve sıvı yağ kattım. Hepsini göz kararı koydum. Çünkü bu kaplar için ne kadar yapmam gerektiğini bilmiyordum. Hatta biraz fazla geldi.

Bu arada Martha Stewart'ın sitesindeki her bir resme bitiyorum. Ben de öyle resimler çekmek istiyorum :(

Yorumlar

3prenses dedi ki…
tam sevgililer günü keki.ellerine sağlık.
Ayca Karaoglan dedi ki…
Martha'nın "özel" her bir şeyi olduğu gibi fotoğrafçıları ve stüdyosu var be güzelim. Ben bile imrenerek bakıyorum Martha'nın sitesindeki her bir fotografa...
Ceyda Türkgeldi dedi ki…
canım kek nefis görünüyor.ellerine sağlık.aşk dolu bir kek olmuş mis gibi
Paşa dedi ki…
hımmm nefis görünüyor...
NeS dedi ki…
oooh harika baka baka yerim ben onları :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler