Ana içeriğe atla

Tavuklu Börek Zeytinyağlı Bamya



Dün akşam yemeği için börek ve bamya hazırladım. Evde çok geç olmadan kurtarmam gereken birkaç yufka olduğundan börek yapayım dedim. İç harcı için bir miktar yağda, küçük doğranmış tavukları, garnitür ve salça ile kavurdum. İçine tuz, karabiber, kekik ilave ettim.



Daha sonra sigara böreği gibi sardım ancak daha da kalın olacak şekilde. Tepsiye dizdikten sonra üzerine yoğurt, sıvıyağ ve bir yumurtadan oluşan karışımı resimde görüldüğü gibi bolca döktükten sonra, susam çörek otu ile süsleyip fırına verdim. 10-15 dakkada hazır oluyor. Çünkü içi zaten pişmiş halde.



Bamyayı eşim çok sever ben de yerim bayılmasam da. Dolaptan dondurulmuş bamyayı çıkardım. Soğanı (evde soğan bitmiş bir pırasa doğradım bende, ama Ce farketi :p )salça ile kavurup bamyaları da ekleyip biraz su ile pişirdim. Bol domatesli sevdiğimden ayrıca domates de koymuştum soğanına.

Yanına da bol limonlu yeşil salata mmmm. Nefis oldular.

Yorumlar

Paşa dedi ki…
ooh nefis görünüyorlar..önceki gece bende bamya yapayım dedim daldım bloglara sen yemeği unut...yemek oldu kapkara tencere de teflondu yanıklar çıkmıyorrrr...
TAZE NANE dedi ki…
Babam bayılır bamyaya.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Bu arada ne kadar çok bloğun var öyle.
Burayı bulana kadar hepsini gezdim.
Ama buldum.
Ceyda'nın Bahçesi dedi ki…
börek süper ama bamyacı olarak duruşunu çok beğendim.tadını bilemiyecem yedikten sonra karar vericem.o tabak duruyorsa alabilirmiyim?ama ne olur beyaz ekmek ver bamyanın tadına varayım:)))
ellerine sağlık canım
SMİLENA dedi ki…
bamya çok severim.herşey çok güzel.ellerine sağlık...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hünkar Beğendi, Kıtır Ekmek, Piyaz, Hardallı Yumurta

Dün akşam yaptığım yemeklerin resmini çektim. Artık eskisi gibi özenli yemekler yaptığım için Ce halinden çok memnundu.

Hünkar Beğendi

En iyi yaptığım yemeklerden biridir. İşten eve gider gitmez patlıcanları ocağa közlenmesi için koyarım. Sonra üstümü değiştirir mutfağa koşup yemeğe devam ederim. Dün mutfağa girip tüm işlerimi bitirmek 45 dakkamı aldı.

Yemek üç temel aşamadan oluşuyor. Patlıcanlar, beşamel sosu, ve et yemeği.

İki orta boy soğanı düdüklü tencerede biraz salça ile kavurduktan sonra (tabiki sıvı yağ yada zeytin yağı ile), yarım kilo kuzu soteyi de ilave ederek, tuz, karabiber, kekik ile kavuruyorum. Küp küp doğranmış iki domatesi de koyduktan sonra su ekleyip pişmeye bırakıyorum. (Ama akşam domates eklemeden kapağı kapatmışım unuttuğumu sonradan farkettim)


 Diğer yanda közlenmiş patlıcanları püre haline getirdikten sonra sosu yapmaya başlıyorum. Patlıcanlar fırında da közlenebilir ancak ben ocak üstünde olanını daha lezzetli buluyorum. Ateşin teması ile oluşan hafif yanık…

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım.

Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım.



Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum.

Malzemeler:

Katlara koymak için 4 yufka ;

İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ

Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağlı)

Bir de kaşar pe…

Çikolatalı Puding

Diyetteyim ama arada canım tatlı çekiyor. Böyle anlarda en ideal tatlı pudingdir benim için. Hem çikolatalııııı hem de sütlü tatlı. Diyetisyenime 3 haftada bir gidiyorum ve 3 hafta içinde birkaç porsiyon tatlı yememde sakınca olmadığını söylemişti.



Pudinge gördüğünüz üzere bol bol poz verdirdim. Böylece farklı renk örtülerle nasıl bir izlenim bıraktığına dair bir fikrimiz oluşur.



Pudingi yapmak kolay, hazır yapıyorum ben ama hazır istemezseniz, un (yada nişasta) şeker, kakao sütle karıştırılır, biraz da margarin atıyorum içine ben. Kıvamı gelene kadar karıştırılır. Üzerine bir kağıdı kalp şeklinde keserek hindistan cevizi döktüm, şekilli oldu.



Asıl gelmek istediğim konu ise pudingin kalorisi. Piştikten sonra 100 gr puding 134 kcal yazıyor üzerinde. Ben yarım yağlı sütle yapıyorum 100 kcal olsun. Bir kasede ortalama 200 gr olsa 200 kcal aldım.

Şimdi evde olan çikolataların üzerindeki değerlere bakıyorum. Mesela evde Albeni vardı, 100 gramı 486, 1 paket 194 kalori imiş. Bir de Çokonat …