Tavuklu Börek Zeytinyağlı Bamya



Dün akşam yemeği için börek ve bamya hazırladım. Evde çok geç olmadan kurtarmam gereken birkaç yufka olduğundan börek yapayım dedim. İç harcı için bir miktar yağda, küçük doğranmış tavukları, garnitür ve salça ile kavurdum. İçine tuz, karabiber, kekik ilave ettim.



Daha sonra sigara böreği gibi sardım ancak daha da kalın olacak şekilde. Tepsiye dizdikten sonra üzerine yoğurt, sıvıyağ ve bir yumurtadan oluşan karışımı resimde görüldüğü gibi bolca döktükten sonra, susam çörek otu ile süsleyip fırına verdim. 10-15 dakkada hazır oluyor. Çünkü içi zaten pişmiş halde.



Bamyayı eşim çok sever ben de yerim bayılmasam da. Dolaptan dondurulmuş bamyayı çıkardım. Soğanı (evde soğan bitmiş bir pırasa doğradım bende, ama Ce farketi :p )salça ile kavurup bamyaları da ekleyip biraz su ile pişirdim. Bol domatesli sevdiğimden ayrıca domates de koymuştum soğanına.

Yanına da bol limonlu yeşil salata mmmm. Nefis oldular.
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 enfes yorum:

Paşa dedi ki...

ooh nefis görünüyorlar..önceki gece bende bamya yapayım dedim daldım bloglara sen yemeği unut...yemek oldu kapkara tencere de teflondu yanıklar çıkmıyorrrr...

TAZE NANE dedi ki...

Babam bayılır bamyaya.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Bu arada ne kadar çok bloğun var öyle.
Burayı bulana kadar hepsini gezdim.
Ama buldum.

Ceyda'nın Bahçesi dedi ki...

börek süper ama bamyacı olarak duruşunu çok beğendim.tadını bilemiyecem yedikten sonra karar vericem.o tabak duruyorsa alabilirmiyim?ama ne olur beyaz ekmek ver bamyanın tadına varayım:)))
ellerine sağlık canım

SMİLENA dedi ki...

bamya çok severim.herşey çok güzel.ellerine sağlık...