Ana içeriğe atla

Tavuklu Börek Zeytinyağlı Bamya



Dün akşam yemeği için börek ve bamya hazırladım. Evde çok geç olmadan kurtarmam gereken birkaç yufka olduğundan börek yapayım dedim. İç harcı için bir miktar yağda, küçük doğranmış tavukları, garnitür ve salça ile kavurdum. İçine tuz, karabiber, kekik ilave ettim.



Daha sonra sigara böreği gibi sardım ancak daha da kalın olacak şekilde. Tepsiye dizdikten sonra üzerine yoğurt, sıvıyağ ve bir yumurtadan oluşan karışımı resimde görüldüğü gibi bolca döktükten sonra, susam çörek otu ile süsleyip fırına verdim. 10-15 dakkada hazır oluyor. Çünkü içi zaten pişmiş halde.



Bamyayı eşim çok sever ben de yerim bayılmasam da. Dolaptan dondurulmuş bamyayı çıkardım. Soğanı (evde soğan bitmiş bir pırasa doğradım bende, ama Ce farketi :p )salça ile kavurup bamyaları da ekleyip biraz su ile pişirdim. Bol domatesli sevdiğimden ayrıca domates de koymuştum soğanına.

Yanına da bol limonlu yeşil salata mmmm. Nefis oldular.

Yorumlar

Paşa dedi ki…
ooh nefis görünüyorlar..önceki gece bende bamya yapayım dedim daldım bloglara sen yemeği unut...yemek oldu kapkara tencere de teflondu yanıklar çıkmıyorrrr...
TAZE NANE dedi ki…
Babam bayılır bamyaya.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Bu arada ne kadar çok bloğun var öyle.
Burayı bulana kadar hepsini gezdim.
Ama buldum.
Ceyda Türkgeldi dedi ki…
börek süper ama bamyacı olarak duruşunu çok beğendim.tadını bilemiyecem yedikten sonra karar vericem.o tabak duruyorsa alabilirmiyim?ama ne olur beyaz ekmek ver bamyanın tadına varayım:)))
ellerine sağlık canım
SMİLENA dedi ki…
bamya çok severim.herşey çok güzel.ellerine sağlık...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler