Uydurma Paçanga Böreğim ve Kabak-Havuç Sote

Evde kalmış olan 2 tanecik yufkamı ne yapsam diye düşünürken aklıma bu geldi.



İçinde pastırma olan bu böreği Ramazan ayında bir restoranda yemiş, bazı yerlerde tariflerini okumuştum. Ancak aklıma yazmamıştım. Tek hatırladığım pastırma olduğu ve galeta unuyla kızartıldığı. Biraz önce de araştırdım, galeta unu ile herkes kızartmamış bir de içindeki malzemeler biraz daha farklıymış.



Ben yediğim tadı hatırlayıp ona benzetmek için neler ilave ederim diye düşündüm. Önce iki küçük çarliston biberi az yağda kavurdum. İçine rendelenmiş yarım havuç (iki yufka için yapıyorum malzemeler az az ) iki küp doğranmış domatesi ilave ettim. Suyu azalana kadar pişirdim. İçine geçen günkü püreden kalan patates püresini (iyi ki katmışım harika oldu) ve biraz rendelenmiş kaşar peyniri kattım. Bir miktar pul biber ve karabiber ile tatlandırdım.

Pastırmaları karışımla birlikte pişirmek aklıma gelmedi, yufkanın içine bir dilimin yarısını ve bolca malzeme koyup sardım. Eşim pastırma tadını fazla sevmediği için bu oranı dengeli buldu. Daha fazla koysaydım, belki de hoşlanmayacaktı. Benim de hoşuma gitti, tüm tatlar eşit oranda alınıyordu, biri diğerinden fazla değildi.

Sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızarttım. Görünümü de iştah açıcıymış.

Bir de daha önce yaptığım kabak sotenin, daha otlusunu ve havuçlusunu denemek istedim.




Kabaklar pişerken, bir miktar havuç da ilave ettim. Ardından bolca maydanoz ve dereotu doğradım.



Sarımsaklı yoğurtla karıştırdım. Bunun da tadı güzel ama diğerinden farklı oldu. Aynı sebzeleri ufak değişikliklerle farklılaştırabilmek ne büyük bir nimet doğrusu.


SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 enfes yorum:

Ayça dedi ki...

Paçanga böreğini ilk, ortaokul yıllarımda, Taksim meydanında şimdi Goldaş'ın olduğu yerde önceden bir kafe vardı adını bile hatırlayamıyorum... Orada yemiştim. Bir de sarmısaklı ve dereotlu yoğurtla denemeni şiddetle tavsiye ederim :) Ellerine sağlık canımcım...

Papatya Prenses dedi ki...

sebzeli paçanga böreği desen daha yerinde olurmuş:)
ellerine sağlık..

NesTal dedi ki...

bu böreğin ismini duymuştum ama hiç yemedim. ya ben burada ne görürsem canım istiyoooo :) hep açken mi bakıyorum acaba? ama görüntüleri de çok güzel. ellerine sağlık.

TAZE NANE dedi ki...

En koyu mavilikleri avucuna, en içten mutlulukkarı gözlerine, en derin sevgileri kalbine usulca bırakıyorum.
Sevgi sevgiye layık olanındır.
Bu yüzden sizi seviyorum.

Cocukla Cocuk dedi ki...

paçanga böreğini kayseride tanıdım ve çok sevdim ama evde denemedim. Şimdi decanım çelkti görünce. Afiyet olsun size.

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

Bence normal paçangadan daha lezzetli olmuştur bu. Paçangayı çok seviyorum ama o pastırma kokusu yok mu. günlerce terim bile pastırma kokuyor. Salamla yapıyorum ben de. Ellerine sağlık. Sevgiler...

üç böcek bir çiçek dedi ki...

YUFKALAR DOLAPTA BEKLİYORDU YAPAYIMM BARİİ.YOK KESİN KARAR VERDİM BİR DAHA YEMEKTEN SONRA GİRECEĞİM BURALARA OLMUYOO.YAKINDA TOMBİLİK OLACAĞIZ :)))))) SEVGİLER CNM ELLERİNE SAĞLIK

SMİLENA dedi ki...

ellerine sağlık.ne güzel değerlendirmişsin.becerikli kız.herşey de geliyor elinden...