Evde kalmış olan 2 tanecik yufkamı ne yapsam diye düşünürken aklıma bu geldi.
İçinde pastırma olan bu böreği Ramazan ayında bir restoranda yemiş, bazı yerlerde tariflerini okumuştum. Ancak aklıma yazmamıştım. Tek hatırladığım pastırma olduğu ve galeta unuyla kızartıldığı. Biraz önce de araştırdım, galeta unu ile herkes kızartmamış bir de içindeki malzemeler biraz daha farklıymış.
Ben yediğim tadı hatırlayıp ona benzetmek için neler ilave ederim diye düşündüm. Önce iki küçük çarliston biberi az yağda kavurdum. İçine rendelenmiş yarım havuç (iki yufka için yapıyorum malzemeler az az ) iki küp doğranmış domatesi ilave ettim. Suyu azalana kadar pişirdim. İçine geçen günkü püreden kalan patates püresini (iyi ki katmışım harika oldu) ve biraz rendelenmiş kaşar peyniri kattım. Bir miktar pul biber ve karabiber ile tatlandırdım.
Kabaklar pişerken, bir miktar havuç da ilave ettim. Ardından bolca maydanoz ve dereotu doğradım.
Sarımsaklı yoğurtla karıştırdım. Bunun da tadı güzel ama diğerinden farklı oldu. Aynı sebzeleri ufak değişikliklerle farklılaştırabilmek ne büyük bir nimet doğrusu.
İçinde pastırma olan bu böreği Ramazan ayında bir restoranda yemiş, bazı yerlerde tariflerini okumuştum. Ancak aklıma yazmamıştım. Tek hatırladığım pastırma olduğu ve galeta unuyla kızartıldığı. Biraz önce de araştırdım, galeta unu ile herkes kızartmamış bir de içindeki malzemeler biraz daha farklıymış.
Ben yediğim tadı hatırlayıp ona benzetmek için neler ilave ederim diye düşündüm. Önce iki küçük çarliston biberi az yağda kavurdum. İçine rendelenmiş yarım havuç (iki yufka için yapıyorum malzemeler az az ) iki küp doğranmış domatesi ilave ettim. Suyu azalana kadar pişirdim. İçine geçen günkü püreden kalan patates püresini (iyi ki katmışım harika oldu) ve biraz rendelenmiş kaşar peyniri kattım. Bir miktar pul biber ve karabiber ile tatlandırdım.
Pastırmaları karışımla birlikte pişirmek aklıma gelmedi, yufkanın içine bir dilimin yarısını ve bolca malzeme koyup sardım. Eşim pastırma tadını fazla sevmediği için bu oranı dengeli buldu. Daha fazla koysaydım, belki de hoşlanmayacaktı. Benim de hoşuma gitti, tüm tatlar eşit oranda alınıyordu, biri diğerinden fazla değildi.
Sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızarttım. Görünümü de iştah açıcıymış.
Bir de daha önce yaptığım kabak sotenin, daha otlusunu ve havuçlusunu denemek istedim.
Bir de daha önce yaptığım kabak sotenin, daha otlusunu ve havuçlusunu denemek istedim.
Kabaklar pişerken, bir miktar havuç da ilave ettim. Ardından bolca maydanoz ve dereotu doğradım.
Sarımsaklı yoğurtla karıştırdım. Bunun da tadı güzel ama diğerinden farklı oldu. Aynı sebzeleri ufak değişikliklerle farklılaştırabilmek ne büyük bir nimet doğrusu.
Yorumlar
ellerine sağlık..