Ana içeriğe atla

Fırında Sütlü Patates



Dün akşam yemeklerimize ilave basit birşey yapmam gerkiyordu. Canımda nasıl patates kızartması istiyor ama dedim yine yapmayayım ağır olacak. Fazla kalorili olmasın diye uğraşıyorum ama ben yine de kilo almışım uff.

Neyse geçen sefer fırında patates yaptığımda Ce demişti bunların üzerine süt döküp pişirsek güzel olabilir. Bende dilimledikten sonra üzerine biraz süt döktüm. Tepside yarım santim civarı (hatta daha az) süt olmuştu diyebilirim.

Kısa zamanda pişti. Çok lezzetli yumuşacık oldu. Aşırı süt tadı yoktu. Fırına koymadan önce tuz yada baharat eklemedim çünkü belki uymayabilirdi çıkan tada göre ilave yapabilirim diye düşündüm.

Herhalde kremalı patates ile tatları çok benziyordur. Ancak krema kadar kalorili olmadığı kesin.

Ce yedikten sonra dedi ki, bunların üstüne bir de domatesli kekikli naneli bir sos yapıp dökelim o da güzel olur. Bir dahaki deneme de öyle yapacağım. Herhalde dün akşam canı keskin bir tat istemişti. Ortak noktada bir buluşabilsek.

Yorumlar

PAPATYA PRENSES dedi ki…
Kekik,kırmızı biber,karabiber ve susam acayip yakışır:)

Ellerine sağlık:)
Ayca Karaoglan dedi ki…
sütle patates yakışıyor gece'cim. ben sütle patates çorbası yapıyorum inanılmaz bir tat oluyor.
NeS dedi ki…
biz bunun yemeğini yapıyoruz içinde kıyma olan patates yemeği oluyor adı herneyse de süt koyuluyor yine seninki gibi ve fırında pişiriliyor. harika oluyor o da. kıymayı sevmeyenler için (benim gibi) senin tarif çok iyi oldu.
Paşa dedi ki…
ye ye şiş bakalım bu kadar lezete tabi dayanamazsın...
Nur dedi ki…
patatesin herşeyine bayılıyorummmmmmm :) ellerine sağlıkkk
SMİLENA dedi ki…
iyi fikir ben hep kremalı yapıyorum.dediğin gibi çok kalorili.ellerine sağlık

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler