Ana içeriğe atla

Kıymalı Milföy Kaseleri



Önceki günden kalan yemeklerimize ilave resimdeki şeyi yaptım. Eminim böyle tarifler vardır ama arayacak zamanım yoktu kafama göre uydurdum.

Temel olarak kıymalı bir harç yaptım, milföy hamuruna koyup bohça şeklinde katladım. Üzerine de domatesli sos yaptım (eşim kupkuru yemekleri sevmiyor).

Kıymayı soğan, sivribiber ile kavurdum. İçine biraz salça ve baharatlar (kekik, kırmızı biber, karabiber vs.) ekledim.

Ancak milföy hamurları pişerken açıldılar kase gibi oldular ya bohçayı ters koymalı ya da kürdanla tutturmalı bundan sonra.

Yorumlar

SMİLENA dedi ki…
eline sağlık.çok güzel bir tarif...
Ayca Karaoglan dedi ki…
milföy inanılmaz kolaylık. ellerine sağlık...
NeS dedi ki…
resimde güzel tadı da güzel hem de pratik daha ne olsun :)
CNM ELLERİN DERT GÖRMESİN HARİKA GÖRÜNÜYOR KİM BİLİR TADI NASILDIR SEVGİLER...
Unknown dedi ki…
ELLERİNE SAĞLIK HA BU ARADA TABAĞINIZDA ÇOK ŞIK ....
Cocukla Cocuk dedi ki…
nefis olmuştur domates sos ile, eline sağlık
lavantin dedi ki…
ellerine sağlık GeCe CİM

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ...

Somon Balığı ve Çin Usulü Pirinç Pilavı

Kaç gündür doğru dürüst yemek yapmadım, bunda biraz üşütüp karın ağrılarına bulaşmış olmamın da etkisi var tabiki. Canım pek birşey istemiyordu ve yapacak halim de yoktu zaten. Geçiştirdik çoğunlukla. Dün kendimi daha iyi hissediyordum ve kocacığıma bir ziyafet hazırlamak istedim. Gerçi bu bloğu takip eden bir çok yakınım yemeklerimi ilginç ve tuhaf buluyor. Yapılası şeyler olarak görmüyorlar. Başta da ablam. Bir türlü aynı tarzda buluşamadık. Yani bizim ziyafetimiz onlara eziyet gibi gelebiliyor. Neyse balık yapmaya karar verdim ancak hangisiniden olacağını bilmiyodum, balıkçıda gözüme ne kestirirsem onu alacaktım. Daha önceden somon balığını deneyecektim ama fırsat olmamıştı. Balıkçıda ona karar verdim ve alıp eve geldim. Hemen internetin başına geçip yerli yabancı (daha çok yabancı kaynaklarda buldum) bir çok tarif okudum. Hiç birini başlı başına uygulamadım, tüm bilgileri kafamda karıştırıp uyarladım. Çok çeşitli pişirme teknikleri var, fırın, tava, ızgara vs. Farklı sosl...

Taze Fasulye Kavurması

Taze fasulyeler ike her zaman zeytinyağlı yemek yapmak zorunda değilsiniz. Özellikle çocuklar kuru yiyecekleri daha çok sevdiğinden bu tip bir yemeği daha kolay yiyeceklerdir. Önce fasulyeleri haşlıyoruz. Renkleri koyulaşınca suyunu süzüp, mısır ununa bulayarak az yağlı tavada kavuruyoruz. İsterseniz mısır ununun içine baharatlar da ekleyebilirsiniz. İşte bu kadar