Ana içeriğe atla

Nohutlu Pilav, Karnıbahar-Brokoli Yemeği ve Portakallı Kereviz



Eveet dün akşamın mönüsü. Geçen hafta fazla yemek yapamıştım iki gün başka yerde kaldık, bir gün eşim geç gelince fazla birşey paylaşamadım. Özlemişim yemek yapmayı. Yine uydurmasyonlara devam.

Nohutlu pilav yaptım, dondurucuda yemek olmayacak kadar az nohut vardı. İçine doğranmış maydanoz ve dereotu (dünden kalmıştı) katacaktım pişirirken unuttum. Biz de yerken üzerine döküp yedik, çok güzeldi.



Bu da karnıbahar yemeğinin brokolisi. Sabah sordum eşim sebze yemeği yap dedi. Karnıbahar yapayım mı? Yok istemem dedi. Ama ben yine de yaptım. O brokoliyi daha çok seviyor, ona brokolili kısımlardan kendime karnıbahardan :))

Soğanı salça ile kavurdum havuç karnıbahar ve brokolileri de ekleyip suyla pişirdim bu kadarcık.



Bir de kereviz. Kerevizi bir süredir portakalla yapıyorum. Kokusu gitsin diye onu öneriyorlar, ben kokusunu çok sevsem de. Neyse bunu da zeytinyağı ve su koyduğum tencerede, portakallarla haşladım. Portakalın kabuğunu soydum, dilim dilim içine attım. Sıcak portakal yemek de çok farklı oluyor.

Yorumlar

Paşa dedi ki…
portakallı ördek istiyorummm:P
portakkallıkereviz de yedim ama bana göre sadesi daha lezzetli gibi..
NesTal dedi ki…
bu menüden sadece nohutlu pilavı yiyebilirim sanırım. kereviz aman aman uzak dursun benden :) diğer yemekteki sebzelerin ikisini de sevmem. ama yine de sen yapınca güzel olmuştur eminim. portakal olunca belki o sevmediğim yemekler de güzelleşiyordur denemek lazım.
Papatya Prenses dedi ki…
Dün öyle mutluydum ki bir tabak nohutlu pilavı yediğmi zaman:) Uzuuun zaman sonra listeme pilav ve kurubaklagil aynı zamanda girince hemen nohutlu pilav yaptım:) Çok severim çok:)
Bir dahaki sefere de yeşil mercimek yapıcam. Senin yayınladığın fotoğraf hala gözümün önünde:)

Ben kerevizin salatasını daha çok seviyorum nedense..

Karnıbahar ve brokoliye gelince,içim dışın onlar oldu zaten:))

Ellerine sağlık..
VOLKAN - KALDERA dedi ki…
Karnabaharı bayılarak yerim birdahaki sefer brokoli de ekleyeceğim kesin. Otlu pilav yapmak istiyorum uzun zamandır eve gidince unutuyorum :/ Nohutlu pek sevmiyorum.

Kerevizin kokusunu ben de seviyorum, tuhafmıyım? :)
SMİLENA dedi ki…
yine döktürmüşsün.ben portakalın suyunu sıkıyorum en altta da halha şeklinde soğan koyup hiç su koymadan bişiriyorum...
bakıyorum sebzeler var bu ara.sağlıklı besleniyorsunuz tebrikler..
CANDAN TARİFLER dedi ki…
ELLERİNE SAĞLIK HERŞEY HARİKA GÖRÜNÜYOR...
BLOĞUNUN YENİ GÖRÜNTÜSÜ ÇOK GÜZEL OLMUŞ İÇİMİZ AÇILIYOR BLOĞA GİRİNCE:)
lavantin dedi ki…
ELLERİNE SAĞLIK GeCe CİM TAM BENLİK MENÜ

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hünkar Beğendi, Kıtır Ekmek, Piyaz, Hardallı Yumurta

Dün akşam yaptığım yemeklerin resmini çektim. Artık eskisi gibi özenli yemekler yaptığım için Ce halinden çok memnundu.

Hünkar Beğendi

En iyi yaptığım yemeklerden biridir. İşten eve gider gitmez patlıcanları ocağa közlenmesi için koyarım. Sonra üstümü değiştirir mutfağa koşup yemeğe devam ederim. Dün mutfağa girip tüm işlerimi bitirmek 45 dakkamı aldı.

Yemek üç temel aşamadan oluşuyor. Patlıcanlar, beşamel sosu, ve et yemeği.

İki orta boy soğanı düdüklü tencerede biraz salça ile kavurduktan sonra (tabiki sıvı yağ yada zeytin yağı ile), yarım kilo kuzu soteyi de ilave ederek, tuz, karabiber, kekik ile kavuruyorum. Küp küp doğranmış iki domatesi de koyduktan sonra su ekleyip pişmeye bırakıyorum. (Ama akşam domates eklemeden kapağı kapatmışım unuttuğumu sonradan farkettim)


 Diğer yanda közlenmiş patlıcanları püre haline getirdikten sonra sosu yapmaya başlıyorum. Patlıcanlar fırında da közlenebilir ancak ben ocak üstünde olanını daha lezzetli buluyorum. Ateşin teması ile oluşan hafif yanık…

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım.

Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım.



Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum.

Malzemeler:

Katlara koymak için 4 yufka ;

İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ

Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağlı)

Bir de kaşar pe…

Çikolatalı Puding

Diyetteyim ama arada canım tatlı çekiyor. Böyle anlarda en ideal tatlı pudingdir benim için. Hem çikolatalııııı hem de sütlü tatlı. Diyetisyenime 3 haftada bir gidiyorum ve 3 hafta içinde birkaç porsiyon tatlı yememde sakınca olmadığını söylemişti.



Pudinge gördüğünüz üzere bol bol poz verdirdim. Böylece farklı renk örtülerle nasıl bir izlenim bıraktığına dair bir fikrimiz oluşur.



Pudingi yapmak kolay, hazır yapıyorum ben ama hazır istemezseniz, un (yada nişasta) şeker, kakao sütle karıştırılır, biraz da margarin atıyorum içine ben. Kıvamı gelene kadar karıştırılır. Üzerine bir kağıdı kalp şeklinde keserek hindistan cevizi döktüm, şekilli oldu.



Asıl gelmek istediğim konu ise pudingin kalorisi. Piştikten sonra 100 gr puding 134 kcal yazıyor üzerinde. Ben yarım yağlı sütle yapıyorum 100 kcal olsun. Bir kasede ortalama 200 gr olsa 200 kcal aldım.

Şimdi evde olan çikolataların üzerindeki değerlere bakıyorum. Mesela evde Albeni vardı, 100 gramı 486, 1 paket 194 kalori imiş. Bir de Çokonat …