Eveet dün akşamın mönüsü. Geçen hafta fazla yemek yapamıştım iki gün başka yerde kaldık, bir gün eşim geç gelince fazla birşey paylaşamadım. Özlemişim yemek yapmayı. Yine uydurmasyonlara devam.
Nohutlu pilav yaptım, dondurucuda yemek olmayacak kadar az nohut vardı. İçine doğranmış maydanoz ve dereotu (dünden kalmıştı) katacaktım pişirirken unuttum. Biz de yerken üzerine döküp yedik, çok güzeldi.
Bu da karnıbahar yemeğinin brokolisi. Sabah sordum eşim sebze yemeği yap dedi. Karnıbahar yapayım mı? Yok istemem dedi. Ama ben yine de yaptım. O brokoliyi daha çok seviyor, ona brokolili kısımlardan kendime karnıbahardan :))
Soğanı salça ile kavurdum havuç karnıbahar ve brokolileri de ekleyip suyla pişirdim bu kadarcık.
Bir de kereviz. Kerevizi bir süredir portakalla yapıyorum. Kokusu gitsin diye onu öneriyorlar, ben kokusunu çok sevsem de. Neyse bunu da zeytinyağı ve su koyduğum tencerede, portakallarla haşladım. Portakalın kabuğunu soydum, dilim dilim içine attım. Sıcak portakal yemek de çok farklı oluyor.
Yorumlar
portakkallıkereviz de yedim ama bana göre sadesi daha lezzetli gibi..
Bir dahaki sefere de yeşil mercimek yapıcam. Senin yayınladığın fotoğraf hala gözümün önünde:)
Ben kerevizin salatasını daha çok seviyorum nedense..
Karnıbahar ve brokoliye gelince,içim dışın onlar oldu zaten:))
Ellerine sağlık..
Kerevizin kokusunu ben de seviyorum, tuhafmıyım? :)
bakıyorum sebzeler var bu ara.sağlıklı besleniyorsunuz tebrikler..
BLOĞUNUN YENİ GÖRÜNTÜSÜ ÇOK GÜZEL OLMUŞ İÇİMİZ AÇILIYOR BLOĞA GİRİNCE:)