Ana içeriğe atla

Nohutlu Pilav, Karnıbahar-Brokoli Yemeği ve Portakallı Kereviz



Eveet dün akşamın mönüsü. Geçen hafta fazla yemek yapamıştım iki gün başka yerde kaldık, bir gün eşim geç gelince fazla birşey paylaşamadım. Özlemişim yemek yapmayı. Yine uydurmasyonlara devam.

Nohutlu pilav yaptım, dondurucuda yemek olmayacak kadar az nohut vardı. İçine doğranmış maydanoz ve dereotu (dünden kalmıştı) katacaktım pişirirken unuttum. Biz de yerken üzerine döküp yedik, çok güzeldi.



Bu da karnıbahar yemeğinin brokolisi. Sabah sordum eşim sebze yemeği yap dedi. Karnıbahar yapayım mı? Yok istemem dedi. Ama ben yine de yaptım. O brokoliyi daha çok seviyor, ona brokolili kısımlardan kendime karnıbahardan :))

Soğanı salça ile kavurdum havuç karnıbahar ve brokolileri de ekleyip suyla pişirdim bu kadarcık.



Bir de kereviz. Kerevizi bir süredir portakalla yapıyorum. Kokusu gitsin diye onu öneriyorlar, ben kokusunu çok sevsem de. Neyse bunu da zeytinyağı ve su koyduğum tencerede, portakallarla haşladım. Portakalın kabuğunu soydum, dilim dilim içine attım. Sıcak portakal yemek de çok farklı oluyor.

Yorumlar

Paşa dedi ki…
portakallı ördek istiyorummm:P
portakkallıkereviz de yedim ama bana göre sadesi daha lezzetli gibi..
NeS dedi ki…
bu menüden sadece nohutlu pilavı yiyebilirim sanırım. kereviz aman aman uzak dursun benden :) diğer yemekteki sebzelerin ikisini de sevmem. ama yine de sen yapınca güzel olmuştur eminim. portakal olunca belki o sevmediğim yemekler de güzelleşiyordur denemek lazım.
PAPATYA PRENSES dedi ki…
Dün öyle mutluydum ki bir tabak nohutlu pilavı yediğmi zaman:) Uzuuun zaman sonra listeme pilav ve kurubaklagil aynı zamanda girince hemen nohutlu pilav yaptım:) Çok severim çok:)
Bir dahaki sefere de yeşil mercimek yapıcam. Senin yayınladığın fotoğraf hala gözümün önünde:)

Ben kerevizin salatasını daha çok seviyorum nedense..

Karnıbahar ve brokoliye gelince,içim dışın onlar oldu zaten:))

Ellerine sağlık..
VOLKAN - KALDERA dedi ki…
Karnabaharı bayılarak yerim birdahaki sefer brokoli de ekleyeceğim kesin. Otlu pilav yapmak istiyorum uzun zamandır eve gidince unutuyorum :/ Nohutlu pek sevmiyorum.

Kerevizin kokusunu ben de seviyorum, tuhafmıyım? :)
SMİLENA dedi ki…
yine döktürmüşsün.ben portakalın suyunu sıkıyorum en altta da halha şeklinde soğan koyup hiç su koymadan bişiriyorum...
bakıyorum sebzeler var bu ara.sağlıklı besleniyorsunuz tebrikler..
Unknown dedi ki…
ELLERİNE SAĞLIK HERŞEY HARİKA GÖRÜNÜYOR...
BLOĞUNUN YENİ GÖRÜNTÜSÜ ÇOK GÜZEL OLMUŞ İÇİMİZ AÇILIYOR BLOĞA GİRİNCE:)
lavantin dedi ki…
ELLERİNE SAĞLIK GeCe CİM TAM BENLİK MENÜ

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler