Ana içeriğe atla

Zeytinyağlı Enginar ve Peynirli Tortellini



Bir süredir uygulamaya çalıştığımız sebzeli ve sağlıklı beslenme etkinliğimiz devam ediyor. Tabi arada et ürünleri de oluyor fazla ağır olmamak kaydıyla. Dün akşam da zeytinyağlı enginar yaptım. Ben çok severim eşim fazla sevmese de yanına sevdiği şeyler yaparak yemesini sağladım.

Enginar nasıl yapılılır hiç araştırmadım ve bilmiyorum da. Kafama göre yapıyorum. Zeytinyağında garnitürü (bu sefer mısır da kattım) kavuruyorum biraz, enginarları da içine atıp biraz daha karıştırıyorum. Su ve bir miktar da limon suyu ekleyip pişmeye bırakıyorum.



Bu tortellinni ise hazır. Peynirlisini almıştık. Bana göre bizim makarna ve mantılarımızdan özel bir farklılığı yok. Görünüşü ve renkli oluşuyla biraz daha sevimli sadece. Üzerine çeşitli soslar yapılabilir elbet, ben uğraşmak istemedim ve rendelenmiş kaşar peyniri ile yedik.

Yorumlar

canım ellerine sağlık sağlıklı yaşam etkinliğinizde başarılar.çok güzel görünüyorlar sevgiler.....
Ayça dedi ki…
tortellinniyi ıspanaklı çok seviyorum. ama hazır satılanlar biraz pahalı olduğu için evde denemiştim bi ara :) serhat pek sevmiyor ama sarmısaklı yoğurtla herşeyi yedirebiliyorum :)) sebze konusunda erkeklerin durumunu çözemedim valla. ailesine serhat'a sebze ve zeytinyağlı yedirdiğimi söyleyince şaşırıyorlar :))
NesTal dedi ki…
görüntüler yine harika. ben hala enginar yemedim. dolayısıyla tadını da bilmiyorum. hiç enginar yapma alışkanlığı edinemedik nedense adına da pek ısınamadım ondan mı acaba yemiyoruz?? denemek gerekli birgün belki sever müptelası oluruz kimbilir...
SMİLENA dedi ki…
ellerine sağlık.nefis görünüyor.ben tam bir anginar delisiyim.kayınvalidem dolmasını yapar nefis oluyor...
CANDAN TARİFLER dedi ki…
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR...
lavantin dedi ki…
ellerine sağlık GeCe leziz gözüküyor
3prenses dedi ki…
ellerine sağlık gece.bende enginar yemedim hiç bizim burda satılmaz bile.yeni yeni konservesi geliyo ama hiç alıp denemedim.resimde öyle güzel çıkmış ki.deniyim.konservesi nasıl oluyor.seninkide konservemi.
Paşa dedi ki…
oo ne güsel görünüyor enginarı ben de severim emre yapraklısından istiyor varmı pazarda göremedim ama çıkınca alıcam

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hünkar Beğendi, Kıtır Ekmek, Piyaz, Hardallı Yumurta

Dün akşam yaptığım yemeklerin resmini çektim. Artık eskisi gibi özenli yemekler yaptığım için Ce halinden çok memnundu.

Hünkar Beğendi

En iyi yaptığım yemeklerden biridir. İşten eve gider gitmez patlıcanları ocağa közlenmesi için koyarım. Sonra üstümü değiştirir mutfağa koşup yemeğe devam ederim. Dün mutfağa girip tüm işlerimi bitirmek 45 dakkamı aldı.

Yemek üç temel aşamadan oluşuyor. Patlıcanlar, beşamel sosu, ve et yemeği.

İki orta boy soğanı düdüklü tencerede biraz salça ile kavurduktan sonra (tabiki sıvı yağ yada zeytin yağı ile), yarım kilo kuzu soteyi de ilave ederek, tuz, karabiber, kekik ile kavuruyorum. Küp küp doğranmış iki domatesi de koyduktan sonra su ekleyip pişmeye bırakıyorum. (Ama akşam domates eklemeden kapağı kapatmışım unuttuğumu sonradan farkettim)


 Diğer yanda közlenmiş patlıcanları püre haline getirdikten sonra sosu yapmaya başlıyorum. Patlıcanlar fırında da közlenebilir ancak ben ocak üstünde olanını daha lezzetli buluyorum. Ateşin teması ile oluşan hafif yanık…

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım.

Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım.



Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum.

Malzemeler:

Katlara koymak için 4 yufka ;

İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ

Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağlı)

Bir de kaşar pe…

Çikolatalı Puding

Diyetteyim ama arada canım tatlı çekiyor. Böyle anlarda en ideal tatlı pudingdir benim için. Hem çikolatalııııı hem de sütlü tatlı. Diyetisyenime 3 haftada bir gidiyorum ve 3 hafta içinde birkaç porsiyon tatlı yememde sakınca olmadığını söylemişti.



Pudinge gördüğünüz üzere bol bol poz verdirdim. Böylece farklı renk örtülerle nasıl bir izlenim bıraktığına dair bir fikrimiz oluşur.



Pudingi yapmak kolay, hazır yapıyorum ben ama hazır istemezseniz, un (yada nişasta) şeker, kakao sütle karıştırılır, biraz da margarin atıyorum içine ben. Kıvamı gelene kadar karıştırılır. Üzerine bir kağıdı kalp şeklinde keserek hindistan cevizi döktüm, şekilli oldu.



Asıl gelmek istediğim konu ise pudingin kalorisi. Piştikten sonra 100 gr puding 134 kcal yazıyor üzerinde. Ben yarım yağlı sütle yapıyorum 100 kcal olsun. Bir kasede ortalama 200 gr olsa 200 kcal aldım.

Şimdi evde olan çikolataların üzerindeki değerlere bakıyorum. Mesela evde Albeni vardı, 100 gramı 486, 1 paket 194 kalori imiş. Bir de Çokonat …